Γαλλία: Υπό έρευνα για πολεοδομικές παραβάσεις ο εκδοτικός οίκος της υπουργού Πολιτισμού

Γαλλία: Υπό έρευνα για πολεοδομικές παραβάσεις ο εκδοτικός οίκος της υπουργού Πολιτισμού

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε σήμερα προκαταρκτική έρευνα για πιθανές πολεοδομικές παραβάσεις σε βάρος εκδοτικού οίκου, συνιδρύτρια του οποίου είναι η υπουργός Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν την έρευνα, αφού η εφημερίδα Le Canard Enchaine έγραψε ότι η Νισέν και ο σύζυγός της έκαναν εργασίες επέκτασης στα γραφεία του Actes Sud στο Παρίσι χωρίς να έχουν ενημερώσει τις δημοτικές αρχές και την εφορία.

Ο εκδοτικός οίκος επισήμανε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» προκειμένου τα γραφεία του να είναι σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανονισμούς.

Η Γαλλίδα υπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Actes Sud την καλύπτει, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «καμία εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό σημείωσε ότι η Νισέν χαίρει της στήριξης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή