Λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν «κλείνει» η Google

Λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν «κλείνει» η Google

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Google ανακοίνωσε σήμερα ότι διέγραψε κανάλια στο YouTube καθώς και λογαριασμούς που συνδέονται με το Ιράν και μια επιχείρηση παραπληροφόρησης εκ μέρους της Τεχεράνης.

Παρόμοια μέτρα έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες σε βάρος του Ιράν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter.

«Εντοπίσαμε και κλείσαμε ορισμένους λογαριασμούς που συνδέονται με τον οργανισμό IRIB (σ.σ. «Ραδιοτηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν») και απέκρυπταν τους δεσμούς τους στην προσπάθειά τους αυτή», που ανάγεται στον Ιανουάριο του 2017, εξήγησε ο Κεντ Γουόκερ, ο αντιπρόεδρος της Google, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον Γουόκερ, όσοι εμπλέκονται «σε αυτού του είδους την επιχείρηση επηρεασμού» παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας και για τον λόγο αυτό «αποσύραμε το περιεχόμενο από τις υπηρεσίες μας και κλείσαμε τους λογαριασμούς». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η Google έκλεισε 39 κανάλια στη θυγατρική της, το YouTube, τα οποία σχετίζονται με την επιχείρηση επηρεασμού των ιρανικών κρατικών μέσων ενημέρωσης. Έκλεισε επίσης 6 μπλογκ και 13 λογαριασμούς στο Google+.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή