Δύο Γάλλοι σκοποί χαιρετούν με τα όπλα τους τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' του Ηνωμένου Βασιλείου και τον στρατηγό Σαρλ Ντε Γκωλ, οι οποίοι εξέρχονται από τους στρατώνες των δυνάμεων της Ελεύθερης Γαλλίας, του αντιστασιακού κινήματος που δημιούργησε ο Γάλλος στρατηγός μετά την πτώση της χώρας στο Τρίτο Ράιχ, σε κάποια περιοχή της νότιας Αγγλίας, το 1940. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του βασιλιά στις δυνάμεις των μαχόμενων Γάλλων. (AP Photo)


Νεαρά μέλη της Χιτλερινής Νεολαίας χαιρετούν ναζιστικά στην κηδεία ενός «συντρόφου» τους, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μίας σφοδρής καταιγίδας σε περιοχή που κατασκήνωνε η νεολαία, στο Μόναχο, το 1933. (AP Photo)


Στρατιώτες των Νησιών Φίτζι, αποικίας τότε του Ηνωμένου Βασιλείου, ετοιμάζονται για τη διενέργεια περιπόλου, σε κάποιο από τα νησιά της αποικίας, το 1944. (AP Photo, Pool)


Ένας ένοπλος Βιετναμέζος πεζοναύτης έχει μόλις συλλάβει έναν αντάρτη των Βιετκόνγκ και προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με τις κρυψώνες των συντρόφων του, κάπου στο Βιετνάμ, το 1962. (AP Photo/Horst Faas)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ