Ομέρ Τσελίκ: «Σκανδαλώδης» η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον Τούρκο αξιωματικό

Ομέρ Τσελίκ: «Σκανδαλώδης» η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον Τούρκο αξιωματικό

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσέλικ, κάνοντας λόγο για «ντροπιαστική απόφαση», η οποία προστατεύει τους οκτώ «πραξικοπηματίες».

Η νέα επίθεση του αποτελεί συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Στις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας είχε απαντήσει μέσω Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι «ο κος Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Δεν χρειάζεται να δηλητηριάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με τέτοιες αθεμελίωτες αντιδράσεις».

To συγκεκριμένο tweet οδήγησε σε νέες δηλώσεις από την πλευρά του Τσελίκ, ο οποίος, μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, προχώρησε σε νέες κατηγορίες κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει την ορθή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, «η προστασία πραξικοπηματιών μέσω δικαστικών αποφάσεων είναι η πιο επαίσχυντη πράξη που μπορεί να πράξει μία χώρα», ενώ αποτελεί «πολύ πιο σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συγκριτικά με την υποστήριξη της τρομοκρατίας».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον κ. Κουμουτσάκο, μεταξύ αλλων, τον κάλεσε αντί να εκφράζει την ευαισθησία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να «ασχοληθεί με τη θέση των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα», καθώς και με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή