ΗΠΑ: Θύμα παράτυπου μετανάστη η 20χρονη φοιτήτρια στην Αϊόβα

ΗΠΑ: Θύμα παράτυπου μετανάστη η 20χρονη φοιτήτρια στην Αϊόβα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΪΟΒΑ. Στο επίκεντρο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης γύρω από το μεταναστευτικό έχει βρεθεί ο 24χρονος κατηγορούμενος για φόνο, παράτυπος μετανάστης, Κριστιάν Ριβέρα, που φέρεται να δολοφόνησε την 20χρονη φοιτήτρια Μόλι Τίμπετς στην Αϊόβα. Ο πρόεδρος Τραμπ έσπευσε να σχολιάσει την υπόθεση, αναφέροντας ότι η δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας οφείλεται στη χαλαρή μεταναστευτική νομοθεσία. «Αυτό δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Η μεταναστευτική νομοθεσία είναι ντροπιαστική», είπε ο Τραμπ μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση στη Δυτική Βιρτζίνια. Η δολοφονία της Τίμπετς αναμένεται να επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό της κρίσιμης πολιτείας της Αϊόβας, όπου οι Δημοκρατικοί φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν δυναμική εμφάνιση στις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας, Κιμ Ρένολντς, έδειξε να ταυτίζεται με τις απόψεις του προέδρου Τραμπ, κατηγορώντας την ανεξέλεγκτη μετανάστευση για τον θάνατο του κοριτσιού. «Νιώθουμε θυμό, που ένα μεταναστευτικό σύστημα εκτός λειτουργίας επέτρεψε σε ένα τέτοιο τέρας να ζει ανενόχλητο στην περιοχή μας», είπε ο Ρένολντς.

Επιφυλάξεις

Πιο διστακτικά εμφανίζονταν, όμως, ρεπουμπλικανικά μέλη του Κογκρέσου, καθώς και υποψήφιοι στην Αϊόβα, που υπογράμμιζαν σε χθεσινές τους δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν την πολιτική εκμετάλλευση της τραγικής υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, ο Τραμπ μιλούσε καθημερινά για τον θάνατο της Κέιτι Στάινλε, η οποία σκοτώθηκε από εξοστρακισμό σφαίρας, που είχε προέλθει από το όπλο παράτυπου μετανάστη. Αμερικανικό δικαστήριο, όμως, αθώωσε τον δράστη του περιστατικού, προκαλώντας τότε τα ειρωνικά σχόλια του Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή