Δριμύ «κατηγορώ» η επιστολή της μάνας

Δριμύ «κατηγορώ» η επιστολή της μάνας

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύ «κατηγορώ» στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την Ακρόπολη, όπου εγκληματικές ομάδες λυμαίνονται τους επισκέπτες, απευθύνει η κ. Λαμπρινή Μουστάκα, μητέρα του 25χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Φιλοπάππου. Με μία ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η κ. Μουστάκα κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι έχει εγκαταλείψει την Ακρόπολη και τον χαρακτηρίζει ως «συνένοχο» στη διατήρηση της εγκληματικότητας στην περιοχή. Στην επιστολή αναφέρεται στην «ξενιτιά» του γιου της «για ένα καλύτερο αύριο» στη Σκωτία, όπου, όπως τονίζει, τον καλοδέχθηκαν, τον προστάτεψαν και τον γέμισαν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το μέλλον. Μεταφέροντας τα λόγια του γιου της σημειώνει, «“Η Σκωτία είναι το μέλλον”, έλεγε, “η προοπτική. Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές”». «Τώρα λοιπόν, δεν είναι ούτε για διακοπές», επισημαίνει η κ. Μουστάκα. Στην επιστολή της η μητέρα μιλάει και για το «μοιραίο λάθος» του γιου της να ανέβει στον λόφο του Φιλοπάππου. «Γιατί ο Νικόλας, απέχοντας για αρκετό καιρό από την ελληνική πραγματικότητα, δεν γνώριζε την επικινδυνότητα αυτού του χώρου, η οποία δημιουργήθηκε και συντηρείται και με δική σας συνενοχή», τονίζει.

Η κ. Μουστάκα απευθύνει στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό μία σειρά από σκληρά ερωτήματα: «Μήπως θα έπρεπε η πολιτεία, αντί να διαθέτει τη μισή αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του πολιτικού μας προσωπικού και των οικογενειών τους, να διαθέτει ισχυρότερη αστυνομική δύναμη στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο; Μήπως θα έπρεπε η πολιτεία να διαθέσει κάποια κονδύλια από τα χρήματα των βαρέως φορολογουμένων πολιτών της, όχι μόνο στους κατά την κοινή γνώμη παχυλούς μισθούς σας και στις φιέστες για τα Κούλουμα, αλλά και για να περιστοιχίσει με κιγκλιδώματα ασφαλείας όλο αυτό το πλατό, το οποίο εμφανίζεται ως φαιό νταμάρι και καταλήγει σε αβύσσους και στο οποίο μπορεί κάποιος να γλιστρήσει ανά πάσα στιγμή ακόμα και μη δεχόμενος την επίθεση που δέχθηκε ο Νικόλας;», ερωτά μεταξύ άλλων η κ. Μουστάκα.

«Ποια χώρα υπηρετείτε;»

Και τονίζει: «Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε συνειδητοποιήσει ποια χώρα υπηρετείτε; Η Αθήνα μας είναι η αρχαιότερη και ιστορικότερη πόλη στον ευρωπαϊκό χώρο και πόλος έλξης επισκεπτών που έχουν ως όνειρο ζωής να επισκεφθούν την Ακρόπολη, έναν χώρο, τον οποίο έχετε εγκαταλείψει, όπως άλλωστε και όλη την όμορφη πατρίδα μας, έρμαιο στη δράση συμμοριών και κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων, οι οποίες δραστηριοποιούνται και λυμαίνονται τους επισκέπτες ακόμα και μέρα μεσημέρι».

Καταλήγοντας η κ. Μουστάκα αναφέρει «τον Νικόλα μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον καλοδέχθηκε η Σκωτία, προσφέροντάς του αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση και τον τίμησε, όπως και ο ίδιος τιμούσε με την συμπεριφορά του τη χώρα καταγωγής του ως πρεσβευτής σε ξένο κράτος. Τον γιο μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον φιλοξένησε και τον προστάτεψε το βραχώδες και απόκρημνο, αλλά παράλληλα προστατευμένο από την πολιτεία, κάστρο του Εδιμβούργου και τον σκότωσε η ίδια του η πατρίδα με τη δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή