Στήριξη σε startup από το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ

Στήριξη σε startup από το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαύλους επικοινωνίας με νεοφυείς επιχειρήσεις έχει αναπτύξει ήδη από το 2009, εν μέσω κρίσης, το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), παρέχοντας το 2017 υπηρεσίες mentoring σε 120 επιχειρήσεις και έχοντας διαχειριστεί έως και σήμερα περίπου 3.000 αιτήματα από νέους επιχειρηματίες. Το ΚΕΜΕΛ ξεκίνησε ουσιαστικά τη δράση του από το 2004, παρέχοντας δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε φορείς και μικρές επιχειρήσεις, ενώ με το ξέσπασμα της κρίσης οι δράσεις του επικεντρώθηκαν στη στήριξη νέων επιχειρηματιών. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος τoυ ΚΕΜΕΛ και πρώην διευθύνων σύμβουλος στη Nexans Ελλάς, Δημήτρης Καλογεράς, «παρέχουμε υποστήριξη σε επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα και τους πόρους να προσλάβουν επαγγελματίες συμβούλους».

Είναι ενδεικτικό ότι το 2017, από τα 350 αιτήματα που κατέθεσαν νέοι επιχειρηματίες, τουλάχιστον για 120 περιπτώσεις που κρίθηκαν πιο απαιτητικές, το ΚΕΜΕΛ όρισε ένα μέλος του ως μέντορα για να συνοδεύσει τη νεοφυή επιχείρηση στα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα. «Δεν απορρίπτουμε καμία επιχείρηση. Ωστόσο, προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η εκάστοτε επιχείρηση και τον βαθμό δυσκολίας για την ολοκλήρωση του εγχειρήματός της», αναφέρει ο κ. Καλογεράς.

Το Κέντρο μετρά ήδη 51 μέλη που έχουν εμπειρία τουλάχιστον 20 ετών ως στελέχη επιχειρήσεων ή οργανισμών, έχοντας κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους διατελέσει για τουλάχιστον μία δεκαετία διευθύνοντες σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές σε μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η λίστα των μελών που συμμετέχουν στις δράσεις του κέντρου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Ανδρέα Ακάβαλο, σύμβουλο επιχειρήσεων και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της PwC Consulting, τον Αντώνη Κουτσουράδη, πρώην οικονομικό διευθυντή της Procter&Gamble Hellas, τον Παντελή Λάμπρου, διευθυντή στρατηγικής επικοινωνίας και ανάλυσης αγορών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Σωτήρη Χριστογιάννη, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της BP Hellas και πλήθος άλλων προσώπων που έχουν κάνει σημαντική πορεία και έχουν αναπτύξει επιχειρηματική δράση. Για τον λόγο αυτό, το ΚΕΜΕΛ προσπαθεί να προωθήσει δράσεις οι οποίες θα συμβάλουν στη γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των πανεπιστημίων και της αγοράς εργασίας. Ετσι, μετρά συνεργασίες με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αλλά και το ΕΜΠ με το οποίο, όπως μας επισήμανε ο κ. Καλογεράς, θα αναπτύξουν από δω και πέρα μια πιο στενή συνεργασία.

Επιπλέον, ήδη από το 2017, το ΚΕΜΕΛ συνεργάζεται με τη νέα θερμοκοιτίδα ΟΚ! Τhess, πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τα πανεπιστήμια της περιοχής αλλά και τον ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος, ενώ τα μέλη της έχουν ισχυρή παρουσία σε προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας που διοργανώνουν διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας αλλά και το Egg της Eurobank. Aξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις του Κέντρου περιορίζονται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και mentoring στις νεοσύστατες επιχειρήσεις και δεν επεκτείνονται στη χρηματοδότησή τους, δεδομένου ότι βάσει του καταστατικού του δεν δέχεται χορηγίες ή αμοιβές από κανέναν φορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή