Η μεγάλη επιστροφή της τσάντας-σέλας

Η μεγάλη επιστροφή της τσάντας-σέλας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι από σας θα τη θυμάστε. Η τσάντα Dior Saddle, σε χαρακτηριστικό σχήμα σέλας, ήταν μία από τις τσάντες που μεσουράνησαν κατά την περίφημη «it bag» εποχή. Αρχικά σχεδιασμένη από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του γαλλικού οίκου, Τζον Γκαλιάνο, η Dior Saddle αποκαλύφθηκε στο ντεφιλέ πρετ-α-πορτέ του Dior για το καλοκαίρι του 2000 και γρήγορα υιοθετήθηκε από γυναίκες με υψηλό δείκτη προσωπικού στυλ, όπως η Κάρι Μπράντσο στο «Sex and the City», πριν σταματήσει εντελώς η παραγωγή της.

Τώρα το αξεσουάρ-είδωλο επιστρέφει και διεθνείς influencers ποζάρουν μαζί με τη δική τους Dior Saddle στο instagram, ενώ οι τσάντες βρίσκουν τη θέση τους στα καταστήματα του οίκου. Αφορμή για την επανεμφάνισή της η δημιουργική αναζήτηση της τωρινής σχεδιάστριας του Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι. Η Ιταλίδα σχεδιάστρια εμπνέεται από τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το εκρηκτικό ’68 και το σπάσιμο των κανόνων, συμπεριλαμβανομένων και των στυλιστικών. Η Κιούρι «επιστρέφει» στην Dior Saddle και την προτείνει ξανά σε μονόχρωμο δέρμα, όπως ζουμερό κόκκινο, κεντημένη στο χέρι με πολύχρωμες χάντρες, αλλά και σε πάτσγουορκ εμπνευσμένο από το «ελεύθερο» ’70, με την επιγραφή «Peace and Love Dior». ■

Η μεγάλη επιστροφή της τσάντας-σέλας-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή