Χαράσσοντας τη χλωρίδα της Ηπείρου

Χαράσσοντας τη χλωρίδα της Ηπείρου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πινακοθήκη Χαρακτικής του Δήμου Ζίτσας είναι ένας χώρος φιλόξενος για τους επισκέπτες, που δεν λειτουργεί μόνον ως μουσείο με αξιόλογη συλλογή. Το όραμα της δημιουργίας της ανήκε στον ζωγράφο και χαράκτη Κώστα Μαλάμο, που τίμησε έτσι τον τόπο της καταγωγής του, δίνοντας το έναυσμα για να δημιουργηθεί εδώ μια κοιτίδα για τη διαφύλαξη και τη διάδοση της εγχάρακτη τέχνης.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που οι ψηφιακές εικόνες βομβαρδίζουν το βλέμμα μας, κάνοντας τα έργα της χαρακτικής να μοιάζουν ανοίκεια στα μάτια μας. Το 2ο Συμπόσιο Χαρακτικής με θέμα «Φυτά και δέντρα της Ηπείρου μέσα απ’ την τέχνη της χαρακτικής», που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες εδώ, συμβάλλει σημαντικά στη αναγέννηση αυτής της τέχνης στην περιοχή. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής ενός χαρακτικού έργου. Στα εργαστήρια χαρακτικής που διοργανώθηκαν συμμετείχαν περισσότερα από 50 παιδιά και τα έργα που έφτιαξαν με την καθοδήγηση καλλιτεχνών έχουν ζωντάνια και φρεσκάδα. Το συμπόσιο συνεχίζεται έως το Σάββατο και συμμετέχουν οι χαράκτες Ρ. Αλεξοπούλου, Ρ. Ανούση, Φ. Βάρθης , Χρ. Γκαλτέμης, Ρ. Γριμάλδη – Κορομηλά, Ν. Δεσεκόπουλος, η κεραμίστρια Ν. Γιαχανατζή και ο ιστορικός τέχνης Δ. Παυλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή