80 χρoνια πριν… 24-8-1938

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Σήμερον επεδείχθη εις στον Ούγγρον Αντιβασιλέα [Ναύαρχο Χόρτυ] το γερμανικόν Γιβραλτάρ –η νήσος Ελιγολάνδη– με τα περίφημα οχυρωματικά της έργα. […] Αι αγγλικαί εφημερίδες αποδίδουν εξαιρετικήν σημασίαν εις την επίσκεψιν του Ούγγρου Αντιβασιλέως και περιγράφουν την μεγάλην ναυτικήν επίδειξιν […]. Το «Νταίηλυ Εξπρές» [τη] χαρακτηρίζει ως επισφράγισιν αγράφου συμμαχίας μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας [φωτ. Χόρτυ και Χίτλερ στην Ελιγολάνδη].

ΛΕΣΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΩΝ: Κατόπιν λεπτομερούς ερεύνης η Λέσχη των εκατονταετών του Λονδίνου απεφάνθη ότι ο πλέον μακρόβιος άνθρωπος του κόσμου είναι ο Ραμονστβάνε, ιθαγενής του Βεσιουαναλάνδ της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος άγει το 126ο έτος της ηλικίας του. Ούτος συνελήφθη αιχμάλωτος προ πλέον του αιώνος υπό της φυλής Ματαμπέλλε, η οποία κατώκει εις το έδαφος το γνωστόν σήμερον υπό το όνομα Τράνσβααλ [φωτ.: Πολεμιστές Ματαμπέλε σε πίνακα του 1870].

ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ: Αρτα – Υπάρχουν κοινότητες με κωμικό προϋπολογισμό, που ποτέ δεν κατορθώνει να φτάση τις 10.000 δραχμών. Πλέουν στις στερήσεις, τις οποίες […] δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Και οι θνησιμαίοι αυτοί οργανισμοί […] συνεχίζουν την πρωτόγονο κατάστασί των κατά τρόπο εγκληματικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή