Το Κονκλάβιο (24/08/18)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«3 του Σεπτέμβρη» ξανά

Μόνο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει τίποτ’ άλλο… Το αποδεικνύει, εξάλλου, η μέχρι σήμερα φυλλορροούσα πορεία του νέου φορέα. Γιατί να το κρύψει και το επίσημο –ή μήπως «ορθόδοξο»– ΠΑΣΟΚ; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Διότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα το κρύψει, αλλά ετοιμάζει και μεγαλοπρεπή εκδήλωση για την «3η του Σεπτέμβρη», επέτειο της μέρας που ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε τις πασοκικές πλάκες του Μωυσή. Τούτων δοθέντων, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με το τι συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ. Εκτιμώ, πάντως, ότι η ειρηνική αποχώρηση του Ποταμιού απελευθέρωσε τις καταπιεσμένες και για μεγάλο διάστημα ενοχοποιημένες γνήσιες πασοκικές δυνάμεις. Κοινώς, έσπασαν τις αλυσίδες.

Θα είναι όλοι εκεί;

Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι σχετικές ειδοποιήσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη σταλεί σε βουλευτές και στελέχη, ώστε να βρίσκονται στην Αθήνα τη συγκεκριμένη μέρα. Εύχομαι να μην τους το χαλάσει ο Τσίπρας με κανέναν ανασχηματισμό, ή με καμιά νέα βλάσφημη αναφορά στον Ανδρέα, όπως είχε κάνει πέρυσι ανήμερα την επέτειο με άρθρο για τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την οργή της Χαριλάου Τρικούπη.

Πουλέν

Μένω στο ΠΑΣΟΚ, καθώς απορία έχει προκαλέσει σε κάποιους το γεγονός ότι ο Χρήστος Σπίρτζης τοποθέτησε τον Γιώργο Χαρωνίτη, μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης και γραμματέα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις «Κτιριακές Υποδομές». Πληροφορούμαι ότι ο εν λόγω, αν και εμφανίζεται και ως «πουλέν» της Φώφης, στην πραγματικότητα είχε μια τύπου οικογενειακή σχέση μαζί της (κι αυτή μέσω τρίτου).

Και «παλτό»

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σπίρτζης τον «φλερτάριζε» από το 2017 για να διασπάσει τους πασόκους της περιοχής μέσω ΤΕΕ. Με την ευκαιρία, να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι ο φέρελπις νέος που για την ώρα αποκαταστάθηκε επαγγελματικά, είχε τερματίσει τρίτος στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης. Ηταν πίσω από τον πρώτο υποψήφιο της Ν.Δ. και τον δεύτερο που προήλθε από ψηφοδέλτιο αριστερών δυνάμεων (όχι του ΣΥΡΙΖΑ), ωστόσο οι κακές γλώσσες λένε ότι ανέλαβε για έναν χρόνο την προεδρία του οργάνου κατόπιν συνδιαλλαγής με τον Σπίρτζη, ο οποίος τον προωθεί για υποψήφιο βουλευτή στο Ηράκλειο. Μένει να φανεί αν ο παίκτης είναι όντως πουλέν, ή θα αποδειχθεί «παλτό».

Σαν βγεις στον πηγαιμό

«Εσείς, τουλάχιστον, τολμάτε να έρθετε εδώ»… Το είπε απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μία κυρία στο Μάτι που περνούσε χθες με το αυτοκίνητό της, την ώρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκεπτόταν την περιοχή και μιλούσε με κατοίκους. Δεν χρειάζεται να αναφέρω σε ποιον αναφερόταν. Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Μάτι, να εύχεσαι να μην είναι γεμάτος περιπέτειες ο δρόμος…

Με ορμή

Δεν μου κάνει εντύπωση που ο ανασχηματισμός καθυστερεί. Είναι πολλές οι διαπραγματεύσεις και τα παζάρια που πρέπει να προηγηθούν. Κάποια υποτίθεται ότι αφορούν νέες προγραμματικές συγκλίσεις, αν και αυτό είναι μάλλον το πιο σύντομο ανέκδοτο σε ό,τι αφορά τις εν Ελλάδι πολιτικές συνεργασίες. Αναφέρομαι στην Κατερίνα Παπακώστα, καθώς ούτε η ίδια κρύβει ότι έχει βολιδοσκοπηθεί από το κυβερνητικό στρατόπεδο για την ενδεχόμενη ένταξή της στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Η ίδια μιλά για την «ανάγκη συνένωσης δυνάμεων» και παραπέμπει στο νεότευκτο κόμμα της ΝΕΟ (Νέα Ελληνική Ορμή). Το ενδιαφέρον, μου λένε, είναι ότι οσονούπω θα έχει και ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχω καταλήξει ποιος από τους δύο θα πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο. Με ορμή.

Δεν ξεχνά…

Το φως της Ιθάκης «έκαψε» κάποιες «λεπτομέρειες» με νόημα από το «ηρωικό» καλοκαίρι του 2015, τις οποίες κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν. Οπως την εσπευσμένη άφιξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της 6ης Ιουλίου για το περίφημο τηλεφώνημα στον Πούτιν. Ο ίδιος δεν το ξεχνά. Το αναφέρω επειδή χθες συναντήθηκε με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ. Και διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει όχημα «νεοψυχροπολεμικών και αντιρωσικών ιμπεριαλιστικών» σχεδιασμών στην περιοχή. Φυσικά ο Λαφαζάνης εξέφρασε τη λύση του για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων που οφείλεται, όπως είπε, στις «απαράδεκτες και ατεκμηρίωτες απελάσεις Ρώσων διπλωματών» από την Ελλάδα. Αλήθεια, τι έγινε με εκείνη την υπόθεση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή