Μια νύχτα στα καλύτερα

5' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι από τα ξενοδοχεία που βράβευσε το περιοδικό Travel & Leisure  για το 2018 δείχνoυν πώς αρχιτεκτονική, γαστρονομία και ευεξία αποτελούν προϋπόθεση για αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

ΜΠΑΛΙ | ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Four Seasons Resort Sayan

Μια νύχτα στα καλύτερα-1

Με ιδιωτικές πισίνες σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, οι βίλες του θα γίνουν το ησυχαστήριό σας. (Φωτογραφία: © Ken Seet)

Στα καταπράσινα υψίπεδα του Ubud, το Four Seasons Resort Bali Sayan είναι ένα κομψό θέρετρο που δεν προσφέρει μόνο spa, πισίνες και, όπως αναμένεται, πολυτελή διαμονή, αλλά και κάτι ακόμα: όσοι αγαπούν την άσκηση έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκα με μερικούς από τους πιο απαιτητικούς δασκάλους στον κόσμο.

Μια νύχτα στα καλύτερα-2

Τα μαθήματα γιόγκα είναι μοναδική εμπειρία. (Φωτογραφία: © Christian Horan)

Το εντυπωσιακό κτίσμα περιβάλλεται από τροπικούς κήπους, αγάλματα, ιερά και άλλα αυθεντικά στοιχεία του μπαλινέζικου πολιτισμού. Τα 140 στρέμματα που καταλαμβάνει το resort στον κόλπο Jimbaran έχουν θέα τον Ινδικό ωκεανό. Στις εμπειρίες διαμονής περιλαμβάνονται μαθήματα μαγειρικής στην Ακαδημία Sokasi –πήρε την ονομασία της από το κουτί μπαμπού που χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα του ρυζιού– και αναζωογονητικές θεραπείες στο Healing Village Spa.

Μια νύχτα στα καλύτερα-3

Στο Jati bar θα πάρετε το απογευματινό σας τσάι. (Φωτογραφία: © Christian Horan)

Το ξενοδοχείο διαθέτει τουριστικό γραφείο, όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για να οργανώσετε όποια εκδρομή επιθυμείτε. Αξίζει να ανακαλύψετε, για παράδειγμα, «Το δάσος με τις μαϊμούδες». Το resort ενδείκνυται και για οικογενειακές διακοπές, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες για παιδιά.  Δειπνήστε στο εκλεπτυσμένο Riverside Café, ακριβώς δίπλα στο ποτάμι.

|| Από 1.014 ευρώ, www.fourseasons.com


KOMHTEIA ΛΕΪΟΑΪΣ | ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Ballyfin

Μια νύχτα στα καλύτερα-4

Eννιά χρόνια χρειάστηκαν για την ανακαίνιση του Ballyfin. (Φωτογραφία: © James Fennell)

Το Ballyfin είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, χωρίς όμως να χρειαστεί να αφήσετε όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα εξοχικά σπίτια της Ιρλανδίας, χτισμένο το 1820. Τα μέλη της οικογένειας Coote, στην οποία ανήκε, έζησαν εδώ για περισσότερα από 100 χρόνια, απολαμβάνοντας το τσάι τους στις βεράντες και πλουσιοπάροχα δείπνα κάτω από τους λαμπερούς πολυελαίους.

Μια νύχτα στα καλύτερα-5

Στην έπαυλη θα δείτε τα πορτρέτα όλων των μελών της οικογένειας Coote. (Φωτογραφία: © James Fennell)

Έπειτα από μια μακρά περίοδο παρακμής, το κτίριο διασώθηκε και μετά την υποδειγματική αποκατάστασή του έχει πλέον μια δεύτερη ευκαιρία ως ξενοδοχείο πολυτελείας. Η διαμονή θα σας κάνει να νιώσετε σαν προσκεκλημένοι στο Downton Abbey με τις επιβλητικές αίθουσες, τη μεγάλη βιβλιοθήκη και το κομψό καθιστικό Gold Drawing Room, όλα διακοσμημένα με αντίκες και πίνακες Ιρλανδών ζωγράφων του 17ου αιώνα.

Μια νύχτα στα καλύτερα-6

Στο κελάρι θα δοκιμάσετε εκλεκτά κρασιά από το Μπορντό.

Στους υπέροχους κήπους του θα θαυμάσετε ενδημικά φυτά της Ιρλανδίας, θα δείτε τα τρεχούμενα νερά του τεχνητού καταρράκτη «Cascade» ή θα κάνετε βαρκάδα στη λίμνη. Οι πιο δραστήριοι μπορείτε να παίξετε γκολφ, τένις και κροκέ, να εξασκηθείτε στην τοξοβολία ή να κάνετε ποδηλασία. Οι υπόλοιποι οργανώστε ένα πικνίκ ή μια περιπατητική διαδρομή με οδηγό στην κοντινή οροσειρά Slieve Bloom. Στις παροχές του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνονται πισίνα, γυμναστήριο και spa.

|| Aπό 1.235 ευρώ, www.ballyfin.com


ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ | ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Saxon Boutique Hotel, Villas & Spa

Οι συνεχείς βραβεύσεις για τις υπηρεσίες, τα εστιατόρια και το spa του αποδεικνύουν ότι το ξενοδοχείο Saxon αποτελεί έναν ποιοτικό προορισμό. Σε μια καταπράσινη όαση δέκα στρεμμάτων, στην ήσυχη περιοχή Sandhurst του Γιοχάνεσμπουργκ, οι 53 άνετες σουίτες και οι βίλες του Saxon έχουν μεγάλα ανοίγματα με θέα στην πισίνα και στους κήπους, κρεβάτια με ουρανό και είναι διακοσμημένες με έργα τέχνης.

Μια νύχτα στα καλύτερα-7

Απολαύστε το κοκτέιλ σας στο Olive Βar.

Αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για σαφάρι, αλλά λόγω της εγγύτητάς του με το Sandton, το εμπορικό κέντρο της πόλης, είναι καλή επιλογή και για όσους επιθυμούν ξεχωριστή διαμονή ακόμα και στα επαγγελματικά τους ταξίδια. Αρχικά αποτελούσε  το εξοχικό του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου Douw Steyn και παρά τις τροποποιήσεις διατηρεί ακόμα την οικεία και φιλόξενη αίσθηση του σπιτιού.

Μια νύχτα στα καλύτερα-8

To Heaven on Earth είναι ένα δωμάτιο θεραπείας για ζευγάρια. (Φωτογραφία: © Elsa Young)

Εκτός από τους περιπάτους στους κήπους απολαύστε τις ιδιαίτερες θεραπείες που προσφέρει στο spa, όπως την αναζωογονητική Sound Therapy treatment.

Τip: Στο Saxon ο Νέλσον Μαντέλα ολοκλήρωσε την αυτοβιογραφία του «Long Walk to Freedom».

|| Από 470 ευρώ, www.saxon.co.za


ΚΟΥΣΚΟ | ΠΕΡΟΥ

Inkaterra La Casona

Το boutique ξενοδοχείο Inkaterra  La Casona βρίσκεται στην Plaza de la Nazarenas του Cusco, της αρχαίας πρωτεύουσας των  Ίνκας. Στεγάζεται σ’ ένα αρχοντικό του 16ου αιώνα, που αποκαταστάθηκε με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής.

Μια νύχτα στα καλύτερα-9

Όλες οι σουίτες έχουν διακοσμηθεί με παραδοσιακά έπιπλα και αυθεντικά χειροποίητα υφάσματα.

Εκατέρωθεν του αιθρίου υπάρχουν 11 άνετες και πολυτελείς σουίτες. Τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν διακοσμηθεί με αποικιακά έπιπλα, τοπικά υφαντά και τοιχογραφίες. Στην αίθουσα Yacu προσφέρονται θεραπείες ευεξίας και ανανέωσης, ενώ στα εστιατόρια τα μενού παρασκευάζονται με πρώτες ύλες παραγωγών της περιοχής. Το ξενοδοχείο αποτελεί ιδανική αφετηρία για να ανακαλύψετε τη γειτονική κοιλάδα Urubamba, όπου ζούσαν οι Ίνκας.

|| Aπό 670 ευρώ, www.inkaterra.com


ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ | ΧΙΛΗ

Tierra Patagonia 

Μια νύχτα στα καλύτερα-10

O αρχιτέκτονας Cazu Zegers παρομοιάζει το σχήμα του κτιρίου με προϊστορικό ζώο που τρεφόταν από τη βλάστηση της λίμνης Sarmiento.

Το οικολογικό Resort Tierra Patagonia βρίσκεται στα όρια του εθνικού πάρκου του Torres del Paine και συνδυάζει την αρχιτεκτονική και το φυσικό τοπίο με την ιστορία και την παράδοση της Χιλής. Το αεροδυναμικό σχήμα του κτιρίου, που μοιάζει να ενώνεται οπτικά με τον περιβάλλοντα χώρο, οφείλει την έμπνευσή του σε τρεις γνωστούς Χιλιανούς αρχιτέκτονες, τους Cazu Zegers, Roberto Benavente και Rodrigo Ferrer.

Μια νύχτα στα καλύτερα-11

Λιτές γραμμές και μίνιμαλ διακόσμηση έχουν επιλεγεί για τα δωμάτια.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν πέτρες και ξυλεία, σε μεγάλο βαθμό ακατέργαστα, από την περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ξενοδοχείο να εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την τοπογραφία του με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο πάνω του.

Μια νύχτα στα καλύτερα-12

Η θέα από την εσωτερική πισίνα.

Οι αρχιτέκτονες εφάρμοσαν βιοκλιματικές αρχές τόσο στον σχεδιασμό (προσανατολισμός) όσο και στη λειτουργία του κτιρίου (φωτισμός LED κ.ά.). Διαθέτει 40 δωμάτια με λιτή διακόσμηση, αλλά και τις απαραίτητες –μικρές– δόσεις πολυτέλειας.

|| Από 4.677 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις (ελάχιστη διαμονή). www.tierrapatagonia.com


ΤΑΝΖΑΝΙΑ | ΑΦΡΙΚΗ

Gibb’s Farm

Μια νύχτα στα καλύτερα-13

To κεντρικό κτίριο. (Φωτογραφία: © Scott Ramsay/www.LoveWildAfrica.com)

Στο οικολογικό καταφύγιο Gibb’s Farm θα κατεβάσετε ρυθμούς και θα απολαύσετε την ομορφιά της φύσης. Φιλοξενεί περισσότερα από 210 είδη πουλιών, ενώ οι καλές και ασφαλείς συνθήκες που εξασφαλίζει για την άγρια ζωή επιτρέπουν κάθε χρόνο την προσθήκη νέων ειδών.

Μια νύχτα στα καλύτερα-14

Μία από τις 20 σουίτες.

Διαθέτει 20 σουίτες με μεγάλους άνετους χώρους και σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Επίσης προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων για όσους αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Για παράδειγμα, υπό την καθοδήγηση ενός φυσιοδίφη μπορείτε να πραγματοποιήσετε πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Ngorongoro Conservation Area (η προστατευόμενη περιοχή εκτείνεται σε επιφάνεια 8.292 τ. χλμ.), παρατηρώντας μεγάλα θηλαστικά (λιοντάρια, ρινόκερους, κ.ά.) και σπάνια πουλιά, ή να ανεβείτε στις πλαγιές του Ngorongoro, για να θαυμάσετε από το χείλος του κρατήρα τη θέα πάνω από την καλντέρα. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή είναι με προορισμό τις «σπηλιές του ελέφαντα». Μοιάζουν με πηγάδια και δημιουργούνται από ελέφαντες που σκάβουν τη γη για να «πάρουν» βιταμίνες από το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος.

Μια νύχτα στα καλύτερα-15

Πικνίκ στον κρατήρα Ngorongoro. (Φωτογραφία: © Rick Collins)

Το ξενοδοχείο διαθέτει spa, όπου μπορείτε να κλείσετε, για παράδειγμα, θεραπεία ανανέωσης μετά το σαφάρι (After safari relaxer).

|| Από 770 ευρώ, www.gibbsfarm.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή