Πολυμελείς χορωδίες από Αγγλία και Ρωσία στο Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στην Πάτμο

Πολυμελείς χορωδίες από Αγγλία και Ρωσία στο Σπήλαιο της Αποκαλύψεως στην Πάτμο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου διοργανώνεται για 17η χρονιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ακη Μπαλτά, στον ιερό χώρο που προστατεύεται από την UNESCO, το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης συνέταξε την Αποκάλυψη. Ενα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ είναι το διαφορετικό μουσικό ενδιαφέρον της κάθε συναυλίας και οι συμμετοχές πολυπρόσωπων συνόλων από την Αγγλία (English Chamber Choir) και τη Ρωσία (Moscow Youth Chamber Choir), που θα παρουσιάσουν πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα με χορωδιακά έργα.

Επίσης, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου μαζί με δεκαμελή χορωδία θα ερμηνεύσει το έργο «Η αναπαράσταση της Ψυχής και του Σώματος» του Εμίλιο Καβαλιέρι, που είναι το πρώτο ορατόριο που έχει γραφεί ποτέ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η βραδιά με spiritual και σύγχρονα ξένα και ελληνικά τραγούδια που έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ περιλαμβάνεται και μία ειδική βραδιά για παιδιά, από πέντε χρόνων και πάνω, στην οποία με μουσική, αφήγηση, εικόνες και τραγούδι θα παρουσιαστεί ένας μύθος του Αισώπου. Οι συναυλίες ξεκινούν την Τετάρτη 29 Αυγούστου με τη χορωδία «ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ» της Στέγης Βυζαντινών Τεχνών Λέσβου και σύνολο λαϊκών οργάνων «Τα Χαίρε των Ελλήνων…» (Η Παναγία στην Ελληνική Μουσική Παράδοση) με μαέστρο τον Παναγιώτη Τσακύρη. Την Πέμπτη 30 Αυγούστου η English Chamber Choir με μαέστρο τον Γκι Προδερόι θα παρουσιάσει έργα συνθετών που εμπνεύστηκαν από το Βυζάντιο, τη δυτική μουσική παράδοση και την ρωσική θρησκευτική παράδοση, όπως των Θεοδωράκη, Τάλις, Τσαϊκόφσκι, ενώ θα ακουστούν σε πρώτη εκτέλεση δύο χορωδιακά έργα, των Ιβάν Μούντι και Αλκη Μπαλτά που γράφτηκαν ειδικά για το φεστιβάλ. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα δοθεί η εκπαιδευτική συναυλία «Ο λαγός και η χελώνα» από τον γνωστό μύθο του Αισώπου με την ορχήστρα του φεστιβάλ και αφηγήτρια την ηθοποιό Μόσχα Καμπόσου με παράλληλη προβολή εικόνων.

Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν θρησκευτικά τραγούδια και σύγχρονη μουσική από τη Σοφία Αβραμίδου και τους μουσικούς Κοσμά Παπαδόπουλο, Αντρέα Ζιάκα και Σάκη Κοντονικόλα. Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται το ορατόριο «Η αναπαράσταση της Ψυχής και του Σώματος» του Εμίλιο Καβαλιέρι με μαέστρο τον Αλκη Μπαλτά και αφηγητή τον Βαγγέλη Ψωμά. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου με χορωδιακά έργα από τη Moscow Youth Chamber Choir υπό τον Μίκαελ Κουντρίβτσεφ.

​​Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, 29 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου, Σπήλαιο Αποκαλύψεως, Πάτμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή