Ενας «διάλογος» αρχαίας και σύγχρονης τέχνης

Ενας «διάλογος» αρχαίας και σύγχρονης τέχνης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκθεση γλυπτικής «Διάλογοι στον χώρο και τον χρόνο» της Ευδοκίας Παπαγεωργίου παρουσιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρτας σε συνεργασία με την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων, που θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο. Στην έκθεση παρουσιάζονται 35 αντιπροσωπευτικά έργα της γλύπτριας, που καλύπτουν χρονικά ένα μεγάλο εύρος από την αρχή της καλλιτεχνικής της πορείας έως σήμερα. Τα έργα αποτυπώνουν την εξέλιξη του μορφοπλαστικού ιδιώματος της κ. Παπαγεωργίου στο πλαίσιο των διδαγμάτων της διεθνούς πρωτοπορίας, την εναλλαγή των υλικών που χρησιμοποιεί και την αναμέτρησή της με τα προβλήματα που ανακύπτουν. Η Ευδοκία Παπαγεωργίου, με τη χρήση και κατάκτηση διαφόρων υλικών, διερευνά το σχήμα, τη φόρμα, τον όγκο και τη σχέση του με τον χώρο, μέσα από συνεχείς αναζητήσεις και προβληματισμούς εναλλαγών τεχνοτροπιών και τεχνικών για να αποδώσει πρωταρχικές έννοιες και να υπαινιχθεί φιλοσοφικές αναζητήσεις. Στην έκθεση τα σύγχρονα έργα της Ευδοκίας Παπαγεωργίου εκτίθενται σε παράλληλη θέαση με τα ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας ενδιαφέρων «διάλογος» μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης τέχνης, που προκαλεί συνειρμούς στον επισκέπτη και τελικά διευρύνει τη λειτουργία ενός αρχαιολογικού μουσείου.

​​«Διάλογοι στον χώρο και τον χρόνο», Αρχαιολογικό Μουσείο Αρτας, από τις 9 π.μ., έως 23 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή