Ομολόγησαν οι τρεις δράστες του Φιλοπάππου

Ομολόγησαν οι τρεις δράστες του Φιλοπάππου

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες είναι οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τον φόνο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, στη διάρκεια ληστείας στον λόφο Φιλοπάππου, τη νύχτα της 15ης Αυγούστου. Πρόκειται για δύο υπηκόους Πακιστάν 17 και 28 ετών, καθώς και έναν υπήκοο Ιράκ 25 ετών.

Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης κοντά στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, στην Ειδομένη, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Ο τρίτος συνεργός τους εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. Οδηγήθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας, όπου ανακρινόμενοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι δύο Πακιστανοί φέρονται να παραδέχθηκαν ότι επιχείρησαν να ληστέψουν τον 25χρονο και την Πορτογαλίδα φίλη του απειλώντας τους με μαχαίρι και σπασμένο μπουκάλι, αρνήθηκαν ωστόσο ότι είχαν στόχο να δολοφονήσουν τον νεαρό. Ο Ιρακινός αρνήθηκε ότι είχε ενεργό συμμετοχή στη ληστεία και στον φόνο και ισχυρίστηκε ότι απλώς ήταν παρών στο περιστατικό, σε ρόλο θεατή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας απέκτησαν εικόνα για την ταυτότητα των δραστών, δύο – τρεις ημέρες μετά τον φόνο. Ενα από τα στοιχεία που συνέδραμαν την έρευνα ήταν δακτυλικό αποτύπωμα του 25χρονου Πακιστανού, το οποίο ανιχνεύθηκε σε σακούλα που βρέθηκε στου Φιλοπάππου, κοντά στο σημείο της ληστείας. Ο αλλοδαπός είχε πρόσφατα συλληφθεί για κλοπή και επομένως η φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματά του υπήρχαν καταχωρισμένα στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ. Επιδείχθηκαν στην 23χρονη κοπέλα και μοναδική αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, η οποία φέρεται να αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον έναν από τους δράστες.

Ερευνα

Με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή έρευνα στις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας αλλά και στο Facebook, όπου οι τρεις αλλοδαποί διατηρούσαν ανοικτά προφίλ, οι ερευνητές της Ασφάλειας ανέσυραν φωτογραφίες των υπόπτων τις οποίες επέδειξαν για επιβεβαίωση στην 23χρονη. Και ο 17χρονος Πακιστανός εξάλλου είχε συλληφθεί για ληστεία στην αρχή του χρόνου και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οταν πια οι αστυνομικοί κατέληξαν στην ταυτότητα των υπόπτων έκαναν έρευνα στα στέκια των αλλοδαπών στην Αθήνα, όπου εντόπισαν τον 25χρονο Ιρακινό, όχι όμως και τους δύο Πακιστανούς. Η απουσία τους ενίσχυσε τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς, όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί μερικά εικοσιτετράωρα μετά τον φόνο είχαν διαφύγει αρχικά στη Θήβα, ενώ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πριν από τη σύλληψή τους κινούνταν κοντά στα σύνορα, στην Ειδομένη, περιμένοντας την ευκαιρία να διαφύγουν. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ωστόσο, σε συνεργασία με αστυνομικούς από τμήματα συνοριακής φύλαξης έκλεισαν τα περάσματα και χθες το βράδυ κατάφεραν να εντοπίσουν τους υπόπτους πριν αυτοί προλάβουν να διαφύγουν στα Σκόπια.

Μετά τη σύλληψη των δύο, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ και τον Ιρακινό συνεργό τους. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της έρευνας εξέφρασε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υποδιοικητής της Ασφάλειας Θανάσης Κοκκαλάκης.

Ο άτυχος νεαρός Νίκος Μουστάκας φέρεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε στο κενό από βράχο 10 μέτρων τη στιγμή που οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι τράβηξαν και τελικά έκοψαν δύο αλυσίδες που ο νεαρός είχε στον λαιμό του. Συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είχαν ανάμειξη και σε άλλες παρόμοιες ληστείες στο παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή