Προς απεργία πείνας κρατουμένων μεταναστών στις ΗΠΑ

Προς απεργία πείνας κρατουμένων μεταναστών στις ΗΠΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΚΟΜΑ. Την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία πολιτικής ανυπακοής, με πολλούς μετανάστες να προχωρούν σε απεργία πείνας, ανακοίνωσαν την Πέμπτη κρατούμενοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) σε κέντρα κράτησης μεταναστών σε όλες τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 60 κρατούμενοι μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Τακόμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΒΔ ΗΠΑ, συμμετέχουν στην απεργία, καλώντας σε «λήξη της δουλείας των φυλακών», όπως ανέφερε το περιοδικό Newsweek.

Η εκπρόσωπος των μεταναστών, Μάρου Μόρα, ανέφερε ότι τουλάχιστον 200 κρατούμενοι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιηθεί σε 17 πολιτείες, αν και δεκάδες άλλοι απέφυγαν να ακολουθήσουν τους ακτιβιστές, εκφράζοντας φόβους για ενδεχόμενες κυρώσεις από μέρους του σωφρονιστικού προσωπικού.

«Η εκδίκηση από μέρους των φρουρών είναι αναμενόμενη. Η διοίκηση των κέντρων κράτησης απείλησε ήδη απεργούς πείνας ότι θα τους σιτίσει διά της βίας, με σωλήνες στη μύτη», είπε η Μόρα.

Σε επιστολή των κρατουμένων προς την οργάνωση NWDC Resistance, οι μετανάστες καταγγέλλουν ότι κρατούνται παράνομα και υφίστανται μεταχείριση ποινικών κρατουμένων, παρότι το αδίκημά τους είναι διοικητικό (παράνομη είσοδος στη χώρα). «Απαιτούμε κατώτατο μισθό για τις εργασίες που αναγκαζόμαστε να πραγματοποιούμε στις φυλακές. Το κέντρο κράτησης ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία μας εκμεταλλεύεται ως δωρεάν εργατικά χέρια. Οι οικογένειές μας δεν έχουν δικαίωμα να μας επισκεφθούν για διάστημα 180 ημερών», αναφέρει η επιστολή των κρατουμένων.

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ICE, Τάνια Ρόμαν, είπε στο περιοδικό Newsweek ότι οι φήμες για απεργία πείνας κρατουμένων είναι ανακριβείς και ότι οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε συσσίτιο και σε καταστήματα εντός των κέντρων κράτησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή