Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε άτυπο μνημόνιο

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε άτυπο μνημόνιο

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό και ειδικά στην αποστροφή του περί πολιτικών δυνάμεων που ονειρεύονται κρυφά ή φανερά μνημόνια, έδωσε από τη Ζάκυνθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για «θράσος» και θυμίζοντας ότι είναι αυτός που έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο, αφού υπέγραψε «το τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο». «Εχει το θράσος σήμερα να διαφημίζει τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια όταν είναι αυτός ο οποίος έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμα και όταν είναι αυτός ο οποίος έχει υπογράψει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα χρειάζεται «μια δημιουργική επανεκκίνηση».

Οπως είπε, εστιάζοντας στο θετικό αφήγημα και στην ανάγκη να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, «η χώρα χρειάζεται ενωμένη να μπορέσει να αξιοποιήσει τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσφέρει στους Ελληνες πολίτες ασφάλεια και αλληλεγγύη». «Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες. Δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της Ελλάδος», κατέληξε, δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και ενόψει της ανόδου του στη ΔΕΘ.

Το στοίχημα

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε και επισήμως τη σημασία που έχουν το στοίχημα των μονοεδρικών περιφερειών για τη Ν.Δ. και η εκλογική επικράτησή της σε αυτές (ο πήχυς μπαίνει ψηλά και για τις επτά μονοεδρικές). «Τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Αυτό που θα σας πω είναι ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ν.Δ. και κεντρική δική μου προσωπική επιλογή να κερδηθεί η Ζάκυνθος για τη Ν.Δ. μετά πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος σε τοπικά ζητήματα του νησιού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να αποκατασταθούν ο νόμος και η τάξη στη Ζάκυνθο και, όπως είπε, «να μη δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει ένα καθεστώς γενικευμένης ανομίας, το οποίο τελικά υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών και υπονομεύει το ίδιο το αγοραστικό προϊόν».

Η περιοδεία στη Ζάκυνθο ανοίγει επισήμως το νέο πρόγραμμα περιοδειών του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζει περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία, ενώ τη μεθεπόμενη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, δέκα σχεδόν μέρες πριν από την επίσημη εμφάνισή του στη ΔΕΘ, σηματοδοτώντας και το ειδικό βάρος της Βόρειας Ελλάδας για τη Ν.Δ.

Περί ανασχηματισμού

Στο μέτωπο του ανασχηματισμού, η Πειραιώς τονίζει διά στόματος Μαρίας Σπυράκη (AΝΤ1) ότι «πολύ μικρή σημασία έχει ποιοι θα καθίσουν στις καρέκλες του επόμενου υπουργικού συμβουλίου μιας απόλυτα απονομιμοποιημένης κυβέρνησης».

Tην ίδια ώρα, με αιχμές και σκληρή γλώσσα απάντησε η Πειραιώς στην επίθεση της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του προέδρου της Ν.Δ., με αφορμή συνάντηση που είχε προ ημερών με εργαζομένους στην ΕΡΤ.  Η Πειραιώς μίλησε για μια «δράκα συνδικαλιστών» η οποία αντιμετωπίζει την ΕΡΤ ως φέουδό της, καθώς και για «κομματικούς γκαουλάιτερ» του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα έχουν θέση στη «νέα ακομμάτιστη ΕΡΤ που είναι αποφασισμένη να επανιδρύσει η Ν.Δ.». «Είναι μάταιος κόπος να προσπαθήσει να εξηγήσει η Ν.Δ. στη σημερινή ΠΟΣΠΕΡΤ τι σημαίνει αξιολόγηση, πόσο μάλλον αμεροληψία στις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή