ΚΙΝΑΛ: Κριτική από τα αριστερά στην κυβέρνηση

ΚΙΝΑΛ: Κριτική από τα αριστερά στην κυβέρνηση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα επίθεση του ΚΙΝΑΛ προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από τη Σύρο, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, μπορεί από μόνη της να μην ήταν αξιοσημείωτη, καθώς η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί πλέον τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Αυτό που ωστόσο δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι πως για μία ακόμη φορά η Χαριλάου Τρικούπη επιλέγει να ασκήσει κριτική στον κ. Τσίπρα από τα «αριστερά», καθιστώντας το μάλιστα σαφές ήδη από την πρώτη φράση της ανακοίνωσης.

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να εμφανισθεί ψευδεπίγραφα ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά, αποτυπώνοντας την παγιωμένη πλέον διάθεση του ΚΙΝΑΛ να συγκρουστεί με το Μαξίμου, όχι μόνο με εθνικά –βλέπε οικονομία και Σκοπιανό– αλλά ακόμα και με «ταξικά» κριτήρια. Στη Χαρ. Τρικούπη άλλωστε με κάθε ευκαιρία τονίζουν πως μέσα «στα βασικά επιτεύγματα» της διακυβέρνησης Τσίπρα είναι, εκτός από το «αχρείαστο μνημόνιο», η «διάλυση των μικρομεσαίων» και η «φοροεπιδρομή στους πιο αδύναμους», καθώς και η «ενίσχυση των ανισοτήτων». Ως εκ τούτου, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί «να φοράει το προσωπείο του υπερασπιστή των αδυνάτων» όταν «η ίδια η πολιτική του τους έχει φέρει σε αδιέξοδο».

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται καταγραφή των «πέντε βασικών πληγμάτων στον κόσμο της εργασίας». Επιγραμματικά, οι αναφορές εστιάζουν στις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, στο αφορολόγητο που «έφθασε» στις 5.800 ευρώ, στις ελαστικές μορφές εργασίας με μισθούς μέχρι και 390 ευρώ, στην αναστολή επέκτασης των συμβάσεων και φυσικά στην αύξηση των φόρων και στη μείωση των συντάξεων.

Στο θέμα των συντάξεων αναφέρθηκε και η κ. Χριστοφιλοπούλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7, σημείωσε πως το κόμμα της θα στηρίξει ενδεχόμενη μη περικοπή, αρκεί να πρόκειται για κατάργηση του μέτρου και όχι για αναστολή.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «η στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων» είναι «ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη», έννοιες που «ουδεμία σχέση έχουν με τον κ. Τσίπρα».

Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά βρέθηκε χθες στις Πρέσπες με αφορμή τις εκδηλώσεις «Πρέσπες 2018», που φέτος είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου. Εξ ου και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σε σύντομη τοποθέτησή της κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στον εθνικό διχασμό, η καταπολέμηση του οποίου έχει αναδειχθεί σε ένα από τα βασικά αφηγήματα του κόμματος και ένα σημείο που η Χαρ. Τρικούπη επιχειρεί να αναδείξει ως ειδοποιό διαφορά της με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

«Είμαστε υπερήφανοι που η παράταξή μας έκλεισε τις πληγές της εμφύλιας διαμάχης», ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας, κατά την πάγια τακτική της, πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «αυτή την περίοδο γυρίζουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας σε μια διχαστική, πολωτική αντιπαράθεση». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλήγοντας σημείωσε πως κάτι τέτοιο «δεν θα το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», και το Κίνημα Αλλαγής «σταθερό στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης και της ενότητας» θα συμβάλλει με τις δυνάμεις του προς αυτή την κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή