Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/08/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επενδυτές δεν φαίνονταν στα ραντεβού

Ποιος θυμάται πια πόσα ορόσημα είχε το χρονοδιάγραμμα έκδοσης ομολόγων. Στην αρχή ήταν η ολοκλήρωση των στρες τεστ των τραπεζών. Μετά η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης. Στη συνέχεια η οριστικοποίηση των μέτρων για το χρέος. Μετά, η δημοσιοποίηση των εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους. Κάθε φορά που χανόταν ένα ραντεβού με τις αγορές, τα σχέδια επί χάρτου του οικονομικού επιτελείου καθόριζαν ένα άλλο το οποίο επίσης χανόταν. Η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη, με τους συμβούλους της, τις προτάσεις της, τις δεσμεύσεις της, τα καλά λόγια των Ευρωπαίων αξιωματούχων. Οι επενδυτές όμως κάθε φορά δεν εμφανίζονταν στο ραντεβού. Και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να φανούν σύντομα. Εσχάτως, όλο και πιο πολλοί λένε ότι πιθανόν να είναι πιο φρόνιμο να περιμένουν τις εκλογές, πριν αποφασίσουν ένα ραντεβού με την Ελλάδα.

Στον αέρα παραμένουν οι επικουρικοί γιατροί

Για περισσότερο από δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι επικουρικοί εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές του υπουργείου Εργασίας. Με επιστολή της προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι, παρά τη συνάντηση του Ιουλίου, το θέμα παραμένει άλυτο. Κυρίως, βέβαια, παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στις δομές, επειδή οι υπηρεσίες επιτρόπων δεν θεωρούν τα σχετικά εντάλματα. Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών ζητεί εκ νέου συνάντηση με την υπουργό, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της…

Εκτός ταμπλό η μετοχή ETE λόγω reverse split

Εκτός του ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα βγει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας από τις 29 Αυγούστου, λόγω του reverse split. Οπως έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση της τράπεζας, η ονομαστική αξία της μετοχής θα αυξηθεί από 30 λεπτά σε τρία ευρώ μέσω reverse split δέκα παλαιών μετοχών με μία νέα. Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων για την εταιρική πράξη έχει οριστεί η Πέμπτη 30 Αυγούστου. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο χρηματιστήριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπολογίστηκαν σωστά οι αποδείξεις

Συχνοί είναι οι έλεγχοι της εφορίας στο δημοφιλές εστιατόριο-μπαρ Nammos της Μυκόνου και στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου όπου στεγάζεται. Ενας έγινε στις 5 Αυγούστου και είχε ως εύρημα τα ελβετικά POS της Λουί Βιτόν. Ενας δεύτερος αυτήν την εβδομάδα σε εταιρεία οπτικών οδήγησε σε σφράγισμα του υποκαταστήματος στη Μύκονο. Το ΑΠΕ μετέδωσε ότι οι διαφορές τζίρου ταμειακών-χειρόγραφου αρχείου ήταν 150.000 ευρώ. Ο καταλογισμός αφορούσε, επιμένουν από την εταιρεία, 7.300 ευρώ και οφείλεται στον μη υπολογισμό εκ μέρους των ελεγκτών των αποδείξεων για πολίτες-πελάτες εκτός χωρών της Ε.Ε. που παίρνουν παραστατικά για επιστροφή ΦΠΑ στην έξοδο.

Alpha Bank: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Καμπανάκια χτυπούν και οι τράπεζες για να μην ξεφύγει η οικονομική πολιτική σε επικίνδυνες ατραπούς, τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο και τιναχθούν στον αέρα οι προσπάθειες οκτώ ετών. Ετσι, χθες η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων τόνισε ότι η χώρα μπαίνει πλέον σε μια περίοδο κατά την οποία το αξιόχρεό της, όπως αξιολογείται από τις διεθνείς αγορές και αποτυπώνεται στο κόστος δανεισμού της, θα είναι καθοριστικής σημασίας. «Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το περιβάλλον αβεβαιότητας που ορίζεται από την κρίση του τουρκικού νομίσματος και κυρίως την ανησυχία για ενδεχόμενη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ιταλία, καθιστά αδήριτη ανάγκη την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και κυρίως την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου, ώστε να ενισχυθούν η εμπιστοσύνη, οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας», σημειώνει το δελτίο, που χαρακτηρίζει τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας εθνικό στόχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή