Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου που μεταφέρουν μαζί τους τα αμερικανικά στρατεύματα που απελευθέρωσαν το Παρίσι, δέχονται τον χλευασμό των πολιτών της γαλλικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της πόλης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, το 1944. (AP Photo)


Ένα αεροπλάνο τύπου Jet Aermacchi MB-339 PAN της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων της ιταλικής αεροπορίας, «Frecce Tricolori», καταλήγει φλεγόμενο στο έδαφος μετά τη σύγκρουση του με άλλα δύο αεροπλάνα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων της αμερικανικής αεροπορικής βάσης Ράμσταϊν, κοντά στην πόλη Καϊζερσλάουτερν, το 1988. Από το δυστύχημα, το οποίο υπήρξε ένα από τα πιο πολύνεκρα αεροπορικά που έχουν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων, έχασαν τη ζωή τους 67 θεατές και τρεις πιλότοι, ενώ άλλοι 346 θεατές υπέστησαν σοβαρά τραύματα από την πυρκαγιά και τις εκρήξεις που προκάλεσε η πτώση του αεροπλάνου. (AP Photo)


Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το Μνημείο του Λίνκλον, στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Ουάσιγκτον» (Τhe Great March on Washington) υπέρ των οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200.000 πολίτες, το 1963. Κορυφαία στιγμή του ιστορικού αυτού γεγονότος υπήρξε ο περίφημος λόγος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος έμεινε γνωστός με την ονομασία «Έχω ένα όνειρο» («I have a dream»). (AP Photo)


Ο γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπαράκ Ομπάμα, χαιρετάει το πλήθος κατά τη διάρκεια της τέταρτης και τελευταίας μέρας του Εθνικού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο τον ανακήρυξε υποψήφιο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Ντένβερ του Κολοράντο, το 2008. (AP Photo/Jae C. Hong)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ