Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας (βίντεο)

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας (βίντεο)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλημμύρες, κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος και κυκλοφοριακά προβλήματα είναι μερικά από τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες μεγάλο μέρος της χώρας. 

Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι πολλές περιοχές της Αττικής με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στις περιοχές Κάντζα και Μαλακάσα. Πυκνή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Παλλήνης το μεσημέρι, ενώ ανησυχία προκάλεσε τους κατοίκους που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές η ισχυρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε στη Ραφήνα. 

Από το μεσημέρι της Δευτέρας ισχυρή βροχόπτωση πλήττει τη Λαμία με αποτέλεσμα ποτάμια νερού να έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων για άντληση υδάτων, ενώ τα φρεάτια αδυνατούσαν να απορροφήσουν τον όγκο του νερού. 

Βίντεο από την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr δείχνει την σφοδρή νεροποντή στη Λαμία.

Ιδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην οδό Στυλίδος, καθώς εκεί γίνονται και έργα. 

Πλημμύρισε δρόμος και στη Νέα Μαγνησία. 

Αντιμέτωπη με την σφοδρή κακοκαιρία ήρθε και η Πάτρα, όπου από το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και αστραπές έπληξαν την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην οδό Ακτή Δυμαίων, όπου νωρίτερα σημειώθηκε καραμπόλα, στην οποία ενεπλάκησαν έξι οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και μια γυναίκα. Προβλήματα έχουν αναφερθεί επίσης στην οδό Λευκας και στην περιοχή των Δεμενίκων. 

Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα με υλικες ζημιές στην Πάτρα, γράφει η ιστοσελίδα patratimes.gr

Δρόμοι, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στη Νάουσα, όπου η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Παράλληλα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και διακοπές ρευμάτων που επηρέασαν την κυκλοφορία στους δρόμους της Νάουσας. 

Χαλαζόπτωση έπληξε τα Τρίκαλα, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στην Πέλλα.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Τρίτη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας από το ξημέρωμα της Δευτέρας αναμένεται να συνεχιστούν και την Τρίτη, καθώς από τα ξημερώματα και έπειτα, νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα πλήξουν την Αττική. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί έως και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

Κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας καθώς ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχίζουν να πλήττουν την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Στη συνέχεια, και έως το αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά και την Ήπειρο θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του το Ιονίου και του Αιγαίου από 21 έως 32, και στην Κρήτη από 21 έως 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρά βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες έως και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά του νομού θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Στα κεντρικά και ανατολικά του νομού θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Με πληροφορίες από meteo.gr, lamiareport.gr, trikalavoice.gr, patrastimes.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή