Ν.Δ.: Θέλουν διαχείριση της ήττας

Ν.Δ.: Θέλουν διαχείριση της ήττας

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Πειραιώς τον κατηγόρησε ότι αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, «από τα δισ. που φόρτωσε στους Ελληνες με τους πειραματισμούς του, μέχρι και την εθνική τραγωδία στο Μάτι», ενώ επανέλαβε ότι η Πειραιώς δεν προτίθεται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στην προσπάθειά του να διχάσει. Νωρίτερα, η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αποποίηση ευθυνών και για την κατάρρευση των υποδομών της χώρας, φέρνοντας την υπόθεση του μπλακ άουτ στην Υδρα στη Βουλή, ενώ με έτερη ερώτηση, με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, ζητεί από την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν έχουν αποδοθεί ακόμα στο Δημόσιο και στους δήμους τα υπεξαιρεθέντα χρήματα από τις υποθέσεις Energa & Hellas Power.

«Ο κ. Τσίπρας είναι μάλλον ο τελευταίος Ελληνας που βλέπει μόνο επιτυχίες σε όσα έκανε η κυβέρνησή του από τον Ιανουάριο του 2015. Αρνήθηκε να αναλάβει και πάλι οποιαδήποτε ευθύνη», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη στον απόηχο της πρωθυπουργικής παρέμβασης ενώπιον του κόμματός του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «αμετανόητο, αφού προσπάθησε και πάλι να διχάσει». Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στον επικείμενο ανασχηματισμό, σημειώνοντας ότι όσα πρόσωπα κι αν «ανακυκλώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του, κανέναν πια δεν πείθει, ούτε καν τους συντρόφους του που τον χειροκρότησαν σαν από υποχρέωση». Σε ό,τι αφορά την επαναφορά του πρωθυπουργού στα του κομματικού του οίκου, η κ. Σπυράκη δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το γεγονός ότι αυτό είναι πλέον «η απόλυτη προτεραιότητα» του πρωθυπουργού, είναι «η μόνη αλήθεια που είπε», ενώ το χαρακτήρισε «απόδειξη» της προσπάθειας του κ. Τσίπρα να διαχειριστεί την επόμενη μέρα της ήττας.

Νωρίτερα, δριμεία ήταν η κριτική της Ν.Δ. για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε δήλωσή τους που συνοδεύτηκε από ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας και Κώστας Κατσαφάδος, σημείωσαν ότι η κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας «δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τη σχεδόν τετραετή πια διαχείριση των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ενώ άφησαν αιχμές που αφορούν τις μετακινήσεις προσωπικού και στελεχών στον ΑΔΜΗΕ την τελευταία διετία. Στον ίδιο μήκος κύματος, αφού η Ν.Δ. αντέδρασε σε υψηλούς τόνους για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου «με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», επανήλθε χθες με ερώτηση των τομεαρχών Δικαιοσύνης και Οικονομικών προς τους αρμόδιους υπουργούς. Στην ερώτηση οι Ν. Παναγιωτόπουλος και Χ. Σταϊκούρας αναφέρονται στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς ενώ από τις 7/3/2017 έχει εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων ποσών στο Δημόσιο, αυτή δεν έχει ακόμα εκτελεστεί, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, όπως κατέστη σαφές από την τελευταία παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ίδιος λέει το δικό του «απεταξάμην» στα περί αντισυριζαϊκού μετώπου. Οπως είπε (στα «ΝΕΑ»), «δεν μπαίνω σε καμία τέτοια συζήτηση και προτρέπω και τα στελέχη της Ν.Δ. να αποφεύγουν αυτούς τους αναχρονιστικούς και ανούσιους καβγάδες. Αλλωστε ο διαχωρισμός Αριστεράς – Δεξιάς, με τους όρους του παρελθόντος, είναι παντελώς ξεπερασμένος». Το μήνυμα, έλεγαν από την Πειραιώς, έχει περάσει «εκεί που πρέπει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή