ΗΠΑ: Ενοπλη επίθεση με νεκρούς σε τουρνουά παιχνιδιών

ΗΠΑ: Ενοπλη επίθεση με νεκρούς σε τουρνουά παιχνιδιών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ. Τα κίνητρα του 24χρονου δράστη της επίθεσης της Κυριακής εναντίον του τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην πόλη Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, που οδήγησε στον θάνατο δύο παικτών, αλλά και του ίδιου του δράστη, προσπαθούσε να αποσαφηνίσει η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι στη Φλόριντα, όπου διεξάγονται σήμερα προκριματικές εκλογές, καλούσαν σε ψήφιση αυστηρότερων νόμων για την οπλοκατοχή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Ντέιβιντ Κατζ και κατάγεται από τη Βαλτιμόρη. Το πτώμα του Κατζ εντοπίσθηκε έξω από τον χώρο του τουρνουά. Μάρτυρες της επίθεσης ανέφεραν ότι ο Κατζ είχε εκφράσει νωρίτερα την οργή του, επειδή είχε χάσει στο τουρνουά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Madden, με θέμα το αμερικανικό φούτμπολ. Εκτός από τα δύο θύματα, ηλικίας 22 και 27 ετών, τα πυρά του Κατζ τραυμάτισαν ελαφρά έντεκα συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Την επίθεση σχολίασαν το βράδυ της Κυριακής οι δύο κυριότεροι Δημοκρατικοί υποψήφιοι για τον θώκο του κυβερνήτη της Φλόριντα, το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γκουέν Γκράχαμ και ο δήμαρχος του Μαϊάμι Μπιτς, Φίλιπ Λεβίν. «Είναι ώρα να καταψηφίσουμε τους πολιτικούς-συνεργούς σε αυτόν τον κύκλο θανάτου», είπε η κ. Γκράχαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή