«Πρωτόγνωρη βρωμιά η Ε.Ε.», λέει ο Σαλβίνι

«Πρωτόγνωρη βρωμιά η Ε.Ε.», λέει ο Σαλβίνι

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Οξύνεται η κόντρα μεταξύ του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, και της Ε.Ε., ενόψει και της σημερινής υποδοχής του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν από τον ίδιο στο Μιλάνο. «Η Ευρώπη απέδειξε μία ακόμη φορά ότι είναι μια πρωτόγνωρη βρωμιά, που δεν αξίζει τα λεφτά μας», είπε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, μιλώντας την Κυριακή σε οπαδούς του στη μικρή πόλη Πίντσολο στις Αλπεις. Το Σάββατο δόθηκε το πράσινο φως για την αποβίβαση 150 μεταναστών, που παρέμεναν εγκλωβισμένοι σε σικελικό λιμάνι. Οι επιβάτες του πλοιαρίου διάσωσης, που προέρχονταν κυρίως από την Ερυθραία, παρέμεναν στην Κατάνια από την περασμένη Δευτέρα επειδή η ιταλική κυβέρνηση αρνείτο να επιτρέψει την αποβίβασή τους αν δεν συμφωνούσαν κι άλλα κράτη της Ε.Ε. να υποδεχθούν ορισμένους εξ αυτών. Ο Σαλβίνι είπε ότι η Αλβανία δέχθηκε να φιλοξενήσει 20 και άλλους 20-25 η Ιρλανδία, ενώ οι υπόλοιποι θα στεγαστούν από την Καθολική Εκκλησία, «με μηδενικό κόστος» για τον Ιταλό φορολογούμενο.

Η συνάντηση

«Πρωτόγνωρη βρωμιά η Ε.Ε.», λέει ο Σαλβίνι-1

Ο Ματέο Σαλβίνι σε συνεδρίαση του κόμματος στην πόλη Πίντσολο στις Αλπεις.

Στο μεταξύ ο Ματέο Σαλβίνι υποδέχεται σήμερα στο Μιλάνο τον Ούγγρο πρωθυπουργό, μια συνάντηση που δεν αρέσει στον Λουίτζι ντι Μάιο, τον άλλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. «Η Ουγγαρία του Ορμπαν υψώνει τείχη από συρματοπλέγματα και αρνείται τον καταμερισμό» των μεταναστών. «Σε ό,τι με αφορά, οι χώρες που αρνούνται τον καταμερισμό δεν δικαιούνται ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται, επίσης, του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Stampa. Ο Σαλβίνι, που είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών, ακολουθεί την ίδια γραμμή απέναντι στους μετανάστες με τον επικεφαλής της ουγγρικής εθνικιστικής-συντηρητικής κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπαν, που τάσσεται υπέρ του «κλεισίματος των συνόρων» της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε «όσους φέρνουν το κακό». «Ο Ορμπαν είναι πολύ διαφορετικός από εμάς και πρέπει να το υπογραμμίσουμε. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εκπροσωπεί μια δύναμη της Δεξιάς, ενώ το M5S δεν ανήκει ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξιά», προσέθεσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος θέλει να συγκρατήσει την αριστερή πτέρυγα του κινήματός του, που είναι δυσαρεστημένη από την ευθυγράμμιση του M5S με την πολιτική του Σαλβίνι. Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του M5S στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσαν, εξάλλου, πως η συνάντηση των Σαλβίνι και Ορμπαν είναι «μόνο και αποκλειστικά πολιτική και όχι θεσμική ή κυβερνητική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή