Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τη Βίντι με στόχο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τη Βίντι με στόχο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φράση «ραντεβού με την Ιστορία» χρησιμοποιείται πολλές φορές καταχρηστικά για να περιγράψει σημαντικούς αθλητικούς αγώνες, ωστόσο η σημερινή κόντρα της ΑΕΚ με τη Βίντι (22.00, ΟΑΚΑ) μπορεί να αποδοθεί μόνον από την εν λόγω φράση. Η Ενωση έχει μια ιστορική ευκαιρία να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από το 2006, έχοντας μάλιστα τον πρώτο λόγο μετά τη νίκη της με 2-1 στη Βουδαπέστη. Στο Ολυμπιακό Στάδιο αναμένεται να βρίσκονται περισσότεροι από 40 χιλιάδες φίλοι της πρωταθλήτριας Ελλάδος, με στόχο να τη βοηθήσουν να προκριθεί στη διοργάνωση των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

Χωρίς τους τραυματίες Γκάλο, Αλμπάνη και Μπογέ, τον ανέτοιμο Τσιγκρίνσκι και τον τιμωρημένο Μπακασέτα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στάθηκε στις χθεσινές του δηλώσεις στη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. «Πρέπει να έχουμε τη σωστή νοοτροπία, να μπούμε να παίξουμε και να νικήσουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ στο γήπεδο και αν το κάνουμε, τότε θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα περάσουμε», ανέφερε ο κ. Ουζουνίδης. Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης, ο προπονητής της ΑΕΚ απάντησε πως «δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός η χαλάρωση και αυτή πρέπει να είναι και η νοοτροπία του κόσμου. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τους παίκτες, έχουμε πολύ σημαντικό προβάδισμα αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη κάτι», τόνισε ο 49χρονος προπονητής, προαναγγέλλοντας διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα εν σχέσει με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα το Σάββατο.

Εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Κώστας Γαλανόπουλος τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη», προσθέτοντας πως «έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο. Η Βίντι μπορεί να μας δημιουργήσει κάποια προβλήματα και αυτό φάνηκε στο τελευταίο 20λεπτο, όμως αν είμαστε όπως πρέπει δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

Ως προς την ενδεκάδα, ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα με τους Μπακάκη, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο ή Τσόσιτς και Χουλτ στην άμυνα. Ο Σιμόες θα είναι στον άξονα με τον Γαλανόπουλο δίπλα του. Μάρκο Λιβάγια στην επίθεση με τους Μάνταλο, Κλωναρίδη και Λόπες στη μεσαία γραμμή, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία και του Πόνσε στη βασική ενδεκάδα. Ως προς την ενδεκάδα της Βίντι, ο Μάρκο Νίκολιτς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τη λογική του πρώτου αγώνα, σύμφωνα με Ούγγρους δημοσιογράφους. Σε σχηματισμό 4-3-2-1, ο Κόβατσικ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Φιόλα και Στοπίρα θα είναι στα άκρα της άμυνας με τους Βινίσιους και Γιούχαζ κεντρικό δίδυμο. Ο Χάτζιτς θα είναι αμυντικός χαφ με εσωτερικούς μέσους τους Νικόλοφ και Νεγκό, ενώ Λάζοβιτς και Κόβακς θα κινούνται πίσω από τον Σκέποβιτς που αναμένεται αυτή τη φορά να ξεκινήσει βασικός.

Περισσότερα από 22 χιλιάδες εισιτήρια είχαν πουληθεί μέχρι χθες στους φίλους της ΑΕΚ για τον αγώνα με τη Βίντι, χωρίς να συνυπολογίζονται και τα 12 χιλιάδες διαρκείας, ενώ εκτιμάται πως και σήμερα αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ θα αποφασίσουν να πάνε στο γήπεδο.

Το εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια επισκέφθηκε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ, συνoδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ. Ο πρέσβης των ΗΠΑ δεν είχε ενημερώσει για την επίσκεψή του, αλλά έλαβε ως δώρο από τον αναπληρωτή διευθυντή της «Δικέφαλος 1924» κ. Χρήστο Παπαδημητρίου δύο φανέλες της ΑΕΚ. Ο κ. Πάιατ έδειξε ενήμερος για αρκετά ζητήματα που αφορούν την κατασκευή του γηπέδου, όπως την ιστορία του, την ονομασία του αλλά και το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή