Ξεκινάει η αναδιάρθρωση της Folli Follie

Ξεκινάει η αναδιάρθρωση της Folli Follie

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του επόμενου ενάμιση μήνα αναμένεται εκτός απροόπτου να έχουν μπει στη θέση τους τα περισσότερα κομμάτια του παζλ της πραγματικής οικονομικής και εμπορικής θέσης της Folli Follie, αλλά και να ξεκινήσει η αναδιοργάνωση του ομίλου σε μια καινούργια, καθαρή αλλά πολύ μικρότερη εταιρεία.

Αυτό εξηγούν στην «Κ» πηγές που προέρχονται από τους συμβουλευτικούς και επενδυτικούς οίκους οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση που κλόνισε την εμπιστοσύνη πολλών στους κανόνες και στην εποπτεία της ελληνικής εταιρικής διακυβέρνησης.

Η Folli Follie ανακοίνωσε τη Δευτέρα την τοποθέτηση του Δημητρίου Κουβάτσου στη θέση του διευθυντή Αναδιάρθρωσης, Chief Restructuring Officer (CRO), του ομίλου Folli Follie Group. Ο νέος CRO είναι θα αναλάβει την αναδιάρθρωση των λειτουργικών δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα συνεργάζεται με το διοικητικό συμβούλιο, την επιτροπή ελέγχου, τον διευθύνοντα σύμβουλο και το σύνολο των στελεχών του ομίλου, για την αποτελεσματική υλοποίησή της. Ο Δ. Κουβάτσος είναι εταίρος της Synergon Partners που ειδικεύεται σε θέματα οικονομικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης και έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την επιτυχή αναδιάρθρωση του ομίλου Μαΐλλης. Η Synergon αναλαμβάνει έτσι το λειτουργικό κομμάτι της αναδιάρθρωσης, ενώ την ίδια ώρα το χρηματοοικονομικό έχει ανατεθεί στη Rothschild.

Στο ρόστερ των συμβούλων που επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της Folli Follie, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, περιλαμβάνονται και άλλοι: η Folli Follie έχει αναθέσει στην Ernst & Young LLP τη διενέργεια ειδικού ελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση του 2017 και στην Alvarez & Marsal LLP τη διενέργεια δικανικής αξιολόγησης (forensic review) των πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των ασιατικών θυγατρικών της, όπου και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εντοπίζεται το κυρίως πρόβλημα της ασυμφωνίας δηλωθέντων και πραγματικών μεγεθών.

Η διοίκηση της Folli Follie εκτιμά πως η Alvarez & Marsal θα ολοκληρώσει το έργο της αυτές τις μέρες και η Ernst & Young θα ολοκληρώσει το δικό της κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, μετά τη λήψη της αξιολόγησης της Alvarez & Marsal.

Πλάνο εξυγίανσης

Νωρίτερα, στις 12 Σεπτεμβρίου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητά την αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή της στο άρθρο 106 A΄ του πτωχευτικού δικαίου, κίνηση που πυροδότησε άλλωστε την καταγγελία δανειακών της συμβάσεων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από ξένους πιστωτές.

Στο πλαίσιο αυτό, του πλάνου εξυγίανσης, η Folli Follie ανέθεσε πρόσφατα στην Deloitte Business Solutions S.A. να τη συνδράμει στην εκπόνηση προβλέψεων βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, να της παράσχει υποστήριξη στην επικαιροποίηση του πλέον πρόσφατου επιχειρηματικού σχεδίου της και να καταρτίσει μοντέλο ανάλυσης χρηματοοικονομικών προτεραιοτήτων προς χρήση στις μελλοντικές συζητήσεις αναδιάρθρωσης με τους χρηματοοικονομικούς πιστωτές της και τους άλλους ενδιαφερομένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή