Εφοδος μελών του «Ρουβίκωνα» στο υπ. Εξωτερικών

Εφοδος μελών του «Ρουβίκωνα» στο υπ. Εξωτερικών

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Μάλιστα, η αναρχική ομάδα ανάρτησε και βίντεο σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο εμφανίζονται μέλη της να πηδάνε ανενόχλητα την περίφραξη του κτιρίου και να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της νέας εφόδου μελών της οργάνωσης στο υπουργείο Εξωτερικών, φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος της συγκεκριμένης ομάδας προχώρησε σε νέες απειλές, σημειώνοντας σε διαδικτυακή του ανάρτηση: «Σήμερα, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, σύντροφοι από τον Ρουβίκωνα μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών και άφησαν μια τσάντα, η οποία είχε μια σημαία της Παλαιστίνης και 60 φωτογραφίες με νεκρούς του Παλαιστινιακού Αγώνα. Μια συμβολική κίνηση… Δεν μπορώ παρ’ όλα αυτά, όμως, να μην επισημάνω, πως αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα. Τον νου σας».

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση που πραγματοποιούν μέλη της αναρχικής ομάδας στο ΥΠΕΞ μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα. Η πρώτη ήταν στις 22 Ιουλίου, όταν πέταξαν μπογιές στην είσοδο του κτιρίου και έγραψαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί 24 και 39 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση εκείνη του Ιουλίου, στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτή η οργανωμένη συμμορία εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα», τονίζει η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της για τη νέα επίθεση του «Ρουβίκωνα». «Ανανεωμένος από τις διακοπές του, ο “Ρουβίκωνας” ξεκίνησε δυναμικά το πρόγραμμα των φθινοπωρινών εξορμήσεών του. Ποιος ξέρει τι θα περιλαμβάνει φέτος εκτός από ΥΠΕΞ, Πεντάγωνο, πρεσβείες;», υπογραμμίζει.

«Για ξεχαρβαλωμένο κράτος» έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ολα τα μηνύματα που στέλνει, είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Στην περίπτωση του “Ρουβίκωνα” υπάρχει, όμως, και ιδεολογικό πρόσημο», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι τα μέλη του «Ρουβίκωνα» «είναι παρεμπιπτόντως και αγύμναστα», αναφερόμενη στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Υπάρχει επισήμως ανοχή της κυβέρνησης, όταν λένε «τα παιδιά είναι ακτιβιστές», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι η εικόνα εισβολής στο ΥΠΕΞ θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. «Γι’ αυτό και επιλέγουν το ΥΠΕΞ ή και το υπ. Εθνικής Αμυνας παλαιότερα. Και αυτή η εικόνα μάς κάνει “ρόμπα” διεθνώς», σημείωσε.

«Oι επιθέσεις του “Ρουβίκωνα” σε υπουργεία, πρεσβείες κ.λπ. έχουν πάψει πλέον να αποτελούν είδηση. Είδηση θα ήταν αν έκανε κάτι η κυβέρνηση για τα “χαϊδεμένα παιδιά της”. Αλλά δεν πρόκειται…», ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Τσιόδρα από το Ποτάμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή