Μεταβλητότητα εν μέσω έντονης νευρικότητας

Μεταβλητότητα εν μέσω έντονης νευρικότητας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος κατάφερε το ελληνικό Χρηματιστήριο να κλείσει με θετικό πρόσημο. Ηταν μια συνεδρίαση έντονης νευρικότητας και μεταβλητότητας, παρά το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Μεξικού. Η αγορά ελληνικών ομολόγων, η οποία κινείται σταθεροποιητικά το τελευταίο διάστημα με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται κοντά το 4,2%, δεν μπορεί να προσφέρει κάποιο στήριγμα στο Χ.Α., ενώ η επιστροφή της κινητικότητας των funds που αυξάνουν τις αρνητικές καθαρές τους θέσεις στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δεν αφήνει την πρόσφατη ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη να έχει δυναμική συνέχεια. Αυτό, σε συνδυασμό με τον επίμονα χαμηλό τζίρο, διατηρεί τις προσδοκίες της αγοράς αρκετά χαμηλά για το επόμενο διάστημα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,16%, στις 737,47 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,04%, στις 1.943,68 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,67%, στις 766,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,9 εκατ. ευρώ.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι έντονα στραμμένο αυτή την εβδομάδα στον τραπεζικό κλάδο, λόγω των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου αλλά και του reverse split της Εθνικής (10 παλαιές μετοχές προς 1 νέα), η μετοχή της οποίας βγαίνει εκτός ταμπλό από σήμερα 29 Αυγούστου και αρχίζει διαπραγμάτευση στις 3 Σεπτεμβρίου, με νέα τιμή στα 2,4480 ευρώ.

Πολλά θα κριθούν για το ελληνικό Χρηματιστήριο από τον τρόπο που θα διατυπωθεί το ελληνικό αφήγημα από την ελληνική κυβέρνηση, με όσα θα λεχθούν στη ΔΕΘ στις 8-9 Σεπτεμβρίου, εκτιμά ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ. Η επενδυτική κοινότητα αναμένει να υπάρξουν εξαγγελίες με σαφές περιεχόμενο, φιλικά προσκείμενες προς το επιχειρείν, και να υλοποιηθούν διαρθρωτικές αλλαγές με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις (ΕΛΠΕ κ.ο.κ.) και άλλες κινήσεις (μεταβίβαση ΕΕΓΑ κ.λπ.) και την έναρξη μεγάλων επενδύσεων (Ελληνικό κ.λπ.), ενώ η παροχολογία οφείλει να ελαχιστοποιηθεί. Εως τότε, ο πήχυς των προσδοκιών δύσκολα θα αναβαθμιστεί ενόσω οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές. Εν μέσω μιας αμφιβόλου μεγέθους και διάρκειας ανοδικής αντίδρασης, μιας και ο όγκος συναλλαγών είναι σημαντικά συρρικνωμένος ενώ οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, η επιλογή των κατάλληλων μετοχικών τίτλων είναι η στρατηγική που ενδείκνυται, σημειώνει η Merit Sec.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή