Σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση

Σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λακωνικό, καυστικό και με έντονο ιδεολογικό χρώμα ήταν το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ, αμέσως μετά την ανακοίνωση του σχήματος της νέας κυβέρνησης από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Εστιάζοντας στην υπουργοποίηση ενός στελέχους που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Ν.Δ., την Κατερίνα Παπακώστα, το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε με σαφή δόση ειρωνείας πως «το αντιδεξιό προφίλ της κυβέρνησης μετά τους κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κ. Παπακώστα», κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση απελπισίας και πανικού» που «καταπάτησε αρχές και αξίες».

Το γεγονός ότι η Χαρ. Τρικούπη στόχευσε στη λιτή ανακοίνωσή της στα στελέχη που προέρχονται από τα «δεξιά του πολιτικού φάσματος και συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», αποτυπώνει εμφατικά το εν εξελίξει «μπρα ντε φερ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την «πατρότητα της δημοκρατικής παράταξης».

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως συνεργάτες της κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας στην «Κ» τις κινήσεις του Αλ. Τσίπρα, έλεγαν πως «μόνο εμείς εκφράζουμε πλέον ιδεολογικά τον αντίθετο πόλο από τη Ν.Δ.».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό «ως ένα κράμα παλιών και νέων στελεχών, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, ο Περισσός σημείωσε πως το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει μόνο ένα χαρτοφυλάκιο που είναι συγκεκριμένο: «Το μεταμνημονιακό μνημόνιο και τα μέτρα που αυτό φέρνει».

Το Ποτάμι, από την πλευρά του, έκανε λόγο για έλλειψη πυξίδας, που οδηγεί «να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου». Κλιμακώνοντας δε τη ρητορική του έναντι του Μαξίμου, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «συνασπισμό παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ» που τελικά «θα προσθέσει προβλήματα αντί να αφαιρέσει».

Τέλος, η Ενωση Κεντρώων είδε έναν ανασχηματισμό που «απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς δεν «τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας, χωρίς κανένα αντίκρισμα».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη διαπίστωση πως «είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή