Στον 2ο γύρο Τσιτσιπάς, Σάκκαρη

Στον 2ο γύρο Τσιτσιπάς, Σάκκαρη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του αμερικανικού όπεν που άρχισε στη Νέα Υόρκη. Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε του έμπειρου Ισπανού τενίστα Τόμι Ρομπρέδο με 6-3, 7-6 (1), 6-4 και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στον 2ο γύρο του τελευταίου γκραν σλαμ της χρονιάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έργο του Τσιτσιπά μόνο εύκολο δεν ήταν. Αφ’ ενός γιατί είχε απέναντί του έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Αφ’ ετέρου διότι έπρεπε να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη και είχε έντονη υγρασία.

Μάλιστα, στο τέλος του αγώνα έδειχνε εξουθενωμένος και δεν είχε δυνάμεις ούτε για να υπογράψει αυτόγραφα. «Είχα κάποια θέματα με το στομάχι μου. Ξεκίνησαν στο τέλος του 1ου σετ. Δεν ένιωθα πολύ καλά. Με ενοχλούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα και με εκνεύρισε που είχα αυτό το πρόβλημα», διευκρίνισε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με στόχο την πρόκριση στον 3ο γύρο.

Στο ταμπλό των γυναικών, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Αμερικανίδας Εζια Μουχαμάντ με 6-3, 6-3. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που από χθες βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στην 30ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έφθασε τις έντεκα νίκες σε 22 αγώνες σε γκραν σλαμ.

Στο αμερικανικό όπεν συμπλήρωσε τρεις νίκες. Πέρυσι, πετυχαίνοντας δύο, προχώρησε έως τον 3ο γύρο. Κάτι που φιλοδοξεί να επαναλάβει και φέτος. Θα χρειαστεί να προσπεράσει σήμερα το εμπόδιο της Κένιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή