CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φίλοι της Chopard και οι λάτρεις της ταχύτητας και των κλασικών αυτοκινήτων αναμένουν με ενδιαφέρον κάθε χρόνο τον συλλεκτικό χρονογράφο που δημιουργεί ο ελβετικός οίκος ως επίσημος χρονομέτρης του «ωραιότερου ράλι στον κόσμο», του περίφημου ιταλικού ράλι-αντίκα Mille Miglia. Κάθε Μάιο η εκκίνηση δίνεται στη θρυλική ράμπα της Μπρέσια. Ο αγώνας ακολουθεί μία ιστορική διαδρομή χιλίων μιλίων ή 1.600 χιλιομέτρων, η οποία διασχίζει μεγάλο τμήμα της βόρειας και της κεντρικής Ιταλίας, περνώντας μέσα από τουλάχιστον 200 πόλεις και χωριά. Στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 ως τις 19 Μαΐου, συμμετείχαν 440 ομάδες με αντίστοιχα αυτοκίνητα. Στον συναρπαστικό αγώνα συμμετέχουν μόνο ιστορικά μοντέλα που είχαν λάβει μέρος σε κάποιο από τα ράλι Mille Miglia, από το 1927, που έγινε για πρώτη φορά, έως το 1956. Διαγωνίζονται οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο, οδηγώντας καταπληκτικά αυτοκίνητα που συλλέκτες και κορυφαία μουσεία δέχονται να διαθέσουν για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η κομψότητα αυτών των κλασικών βολίδων συναγωνίζεται την κομψότητα των συμμετεχόντων σε μία ατμόσφαιρα ευθυμίας όπου κυριαρχεί το χιούμορ, η αγωνιστική άμιλλα και το fair play.

CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition-1

Από την πρώτη κιόλας χρονιά της συνεργασίας του με το ράλι Mille Miglia, το 1988, και κάθε χρόνο, ο οίκος Chopard δημιουργεί το επίσημο ρολόι της διοργάνωσης, το οποίο κυκλοφορεί πάντοτε σε συλλεκτικά αριθμημένα αντίτυπα. Δείτε μία αναδρομή στα μοντέλα Mille Miglia των τελευταίων τριάντα χρόνων στο σχετικό άρθρο μας εδώ.

Ο νέος χρονογράφος Mille Miglia 2018 Race Edition διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 1.000 συλλεκτικά κομμάτια από ανοξείδωτο ατσάλι…

CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition-2

…και 100 από ατσάλι και ροζ χρυσό 18Κ.

CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition-3

Η κάσα του έχει διάμετρο 42 χιλιοστά και φιλοξενεί έναν αξιόλογο αυτόματο μηχανισμό ακριβείας, ο οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από την επίσημη ελβετική αρχή COSC. Αυτό που βεβαίως τον κάνει –όπως και όλα τα μοντέλα Mille Miglia– να ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά είναι η vintage σπορ αισθητική του, εμπνευσμένη από τον κόσμο των αγώνων ταχύτητας: το καντράν από γκρι-ανθρακί μέταλλο έχει ταχυμετρική κλίμακα, ρετρό αριθμούς, μετρητές χρονογράφου που θυμίζουν τα ταμπλό ιστορικών αυτοκινήτων και βεβαίως το κόκκινο λογότυπο του ράλι Mille Miglia.

CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition-4

Στο ίδιο «μήκος κύματος» και το λουράκι από διάτρητο μαύρο δέρμα με κόκκινες ραφές και εσωτερική επένδυση από καουτσούκ σε ανάγλυφο μοτίβο των ελαστικών Dunlop.

CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition-5

Το λουράκι είναι εμπνευσμένο από τα δερμάτινα bucket καθίσματα των vintage αγωνιστικών αυτοκινήτων.

CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition-6

Ομοίως η κορόνα με τις εγκοπές θυμίζει καπάκι του ρεζερβουάρ καυσίμων και τα μπουτόν του χρονογράφου πιστόνι κινητήρα.

CHOPARD Mille Miglia 2018 Race Edition-7

Στο κρυστάλλινο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει τυπωμένη η επιγραφή «Chopard & Mille Miglia – 30 anni di passione».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή