ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τα 19 νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και κυβερνητικών στελεχών.Aπό τα πλούσια φωτογραφικά στιγμιότυπα της ημέρας, την παράσταση πάντωςς έκλεψε το όπλο το οποίο δώρισε ο Π. Καμμένος στον Φ. Κουβέλη κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του τελευταίου στον Π. Ρήγα.


 


 

 

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Πριβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παρέστησαν, επίσης, συγγενείς και φίλοι των νέων μελών της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η κ. Παπακώστα είχε αρκετά μεγάλο διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ η η κ. Κόλια Τσαρουχά ήταν εκείνη που έκανε νεύμα για να σηκωθούν όσοι προτίθεντο να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ