Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (φωτογραφίες)

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (φωτογραφίες)

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε έντονο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το οποίο επέτεινε η απώλεια εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας από τον απελθόντα υπουργό Φώτη Κουβέλη στον νεοεισελθόντα Παναγιώτη Ρήγα και της τοποθέτησης της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά ως νέας υφυπουργού Εθνικής Αμυνας.

Δύσκολη ημέρα, ημέρα πένθους για την εθνική άμυνα χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. «Χάσαμε έναν ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, την εθνική κυριαρχία και την ελληνική δημοκρατία με βαρύ κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους» συνέχισε.

«Ημέρα οδύνης που αναδεικνύει την αυταπάρνηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» χαρακτήρισε από την πλευρά του τη σημερινή ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής αμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Η ελληνική Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα του Νικολάου Βασιλείου» διαβεβαίωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

«Θα πράξω τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου προς την κατεύθυνση αυτή» επισήμανε από την πλευρά της η νέα υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ως ημέρα μνήμης και τιμής.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μίλησε για εξαιρετική και άριστη συνεργασία και συνύπαρξη με τον απελθόντα αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας. «Υπηρετήσαμε την αποστολή που μας ανέθεσε ο πρωθυπουργός δια του ελληνικού λαού» πρόσθεσε. Υπενθύμισε δε, ότι «η συνύπαρξη μας ξεκίνησε με την περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχε αίσιο τέλος».

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (φωτογραφίες)-1

Απευθυνόμενος στον νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «εργασθήκαμε μαζί για να κτίσουμε αυτή την κυβέρνηση. Μπαίνουμε σε μία καινούργια εποχή κατά την οποία πρέπει να ελαφρύνουμε τις πληγές του ελληνικού λαού» πρόσθεσε και απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων το ηθικό ουδέποτε κάμφθηκε, όπως είπε, τόνισε ότι «οφείλουμε πολύ σύντομα να αποδώσουμε τους καρπούς των θυσιών τους, να αποκαταστήσουμε τις τεράστιες απώλειες τους». Παράλληλα διαβεβαίωσε το νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ότι «μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργασθούμε για τη διευκόλυνση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ως τις καλύτερες του κόσμου, πιστές και οργανωμένες.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (φωτογραφίες)-2

Απευθυνόμενος προς τον απελθόντα υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «βάλατε το δικό σας αποτύπωμα στους τομείς της αρμοδιότητας σας όπως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας».

Από την πλευρά του ο απελθών υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξήρε την αποτελεσματικότητα, συνέπεια και ακρίβεια τους. «Δεν ήλθα εδώ πριν από 6 μήνες με καχυποψία. Στο υπουργείο είδα καθαρούς ανθρώπους καθαρά μάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για εξαιρετικά τιμητική συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στα νέα του καθήκοντα.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (φωτογραφίες)-3

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Ρήγας, χαρακτήρισε ορθό το μεγάλο ειδικό βάρος που δίδεται στη διοίκηση την ιεραρχία και την πειθαρχία στον χώρο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο «ακρογωνιαίος λίθος για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας είναι η απρόσκοπτη συλλογική δημιουργία και συνεργασία» όπως είπε.

«Πρέπει να λειτουργούμε ως μία μεγάλη σταθερή δύναμη αποτροπής ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τις γεωπολιτικές εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή» συμπλήρωσε. Ο κ. Ρήγας εξήρε την πολυετή προσφορά του κ. Κουβέλη στα κοινά και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του στο υπουργείο.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ως γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «ήταν έντιμη παρά τις όποιες διαφορές και διαδρομές που είχαμε».

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (φωτογραφίες)-4

Η νέα υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά δεσμεύθηκε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι στο πρόσωπο της θα βρουν μία γυναίκα που με τιμιότητα και ειλικρίνεια υπερασπίζεται τις αρχές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, στόχος της η προσφορά προς την πατρίδα ενώ χαρακτήρισε σοφή και πατριωτική την ηγεσία του Πάνου Καμμένου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την τοποθέτηση της και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «που κρατάτε γερά στα χέρια σας την ασφάλεια των Ελλήνων και τη δημοκρατία».

Στη συνέχεια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον απελθόντα υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή