Αποκλεισμός ΠΑΟΚ από το Τσάμπιονς Λιγκ με ήττα 4-1 από τη Μπενφίκα

Αποκλεισμός ΠΑΟΚ από το Τσάμπιονς Λιγκ με ήττα 4-1 από τη Μπενφίκα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί σε αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δεύτερο αγώνα των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ υπέστη βαριά ήττα με 1-4 από την Μπενφίκα, ένα σκορ το οποίο αδικεί την προσπάθεια του.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Με πίεση στην αμυντική γραμμή της Μπενφίκα και καλές συνεργασίες επιθετικά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε πολύ απειλητική. Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο «δικέφαλος του βορρά» έχασε μεγάλη ευκαιρία έπειτα από την πολύ ωραία ενάλλαγη των Μαουρίσιο-Πρίγιοβιτς-Λημνιού. Ο τρίτος προσποιήθηκε ωραία, έκανε το σουτ με το δεξί και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη στα πρώτα 15’ και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Υστερα από στημένη φάση στο 13’, η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πρίγιοβιτς. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ με πάσα στον Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος με την σειρά του έβγαλε μια ωραία διαγώνια πάσα στον Μαουρίσιο και εν συνεχεία, ο Βραζιλιάνος πέρασε μπαλιά στον αμαρκάριστό Πρίγιοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις επτά λεπτά πανηγύρισε η Τούμπα το γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς στο 20’ η Μπενφίκα με την κεφαλιά του Ζαρντέλ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 24’, οι «αετοί» κέρδισαν πέναλτι μετά το ολέθριο διπλό λάθος του Πασχαλάκη και έκαναν το 1-2 με τον Ζαρντέλ (26’). Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν άφησε να βγει η μπάλα κόρνερ, έχασε τον έλεγχο και ο Σέλβι την έκλεψε στην μεγάλη περιοχή. Ο Πασχαλάκης προσπάθησε να διορθώσει το πρώτο του λάθος, όμως υπέπεσε και σε δεύτερο καθώς ανέτρεψε τον αντίπαλο του και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Σάλβιο, ο οποίος ευστόχησε στο 26’ και έδωσε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην Μπενφίκα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει από τα δύο γκολ που δέχθηκε και στο 35’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάτος με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος όμως αντέδρασε εξαιρετικά και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στην αντεπίθεση, η Μπενφίκα απάντησε με δικές τις απανωτές ευκαιρίες αλλά ο Πασχαλάκης κράτησε προς στιγμήν το 1-2. Στο 39’ η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας σημείωσε το 1-3 με το σουτ εκτός περιοχής του Πίζι, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπενφίκα σφράγισε την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς σκόραρε με το πέναλτι του Σάλβιο (49’) στο οποίο υπέπεσε ο Βαρέλα. Το τελευταίο 40λεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ στο 51’ είχε δοκάρι με τον Κρέσπο, ενώ στο 76’ ο Μάτος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Στα δύο άλλα παιχνίδια της βραδιάς, η Αϊντχόφεν μπήκε στους ομίλους, επικρατώντας 3-0 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, όπως και ο Ερυθρός Αστέρας που απέσπασε το χρυσό 2-2 στο Ζάλτσμπουργκ.

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας(63΄Σάχοφ), Μαουρίσιο – Λημνιός(46΄Γουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76΄ Ακπόμ)– Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο – Φέισα, Πίτσι(76΄Ζίφκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες – Σέρβι, Σάλβιο(63΄Σεμέδο), Σεφέροβιτς(85΄Φέλιξ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή