Αδίκησε τον εαυτό του…

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη βαριά ήττα με 1-4 από την Μπενφίκα στην κατάμεστη Τούμπα. Το καλό ξεκίνημα του «Δικεφάλου» δεν είχε συνέχεια και η Μπενφίκα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στο δεύτερο παιχνίδι, κερδίζοντας την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο κυπελλούχος Ελλάδος, έπειτα από δύο πολύ μεγάλες προκρίσεις επί Βασιλείας και Σπάρτακ Μόσχας, θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά, πιέζοντας πολύ ψηλά τους Πορτογάλους και αναγκάζοντάς τους σε συνεχή λάθη έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 5ο λεπτό, όταν από κάθετη πάσα του Πέλκα, ο Πρίγιοβιτς βρήκε με τακουνάκι τον Λημνιό και ο Ελληνας μεσοεπιθετικός σούταρε, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο 13ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ εφάρμοσε εντυπωσιακά μια ποδοσφαιρική «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ, δημιουργώντας «τρίγωνο» μεταξύ των Πέλκα, Βιερίνια και Μαουρίτσιο και ο τελευταίος έδωσε παράλληλη ασίστ στον Πρίγιοβιτς, ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να «ρευστοποιήσει» το προβάδισμά του με ακόμη περισσότερη επίθεση, ωστόσο αυτή η στρατηγική τού κόστισε τόσο το 1-0, όσο και γενικότερα την πρόκριση. Πολλές περιττές ενέργειες στον άξονα και μια προσπάθεια να γίνουν αρκετές ντρίμπλες και δύσκολες μεταβιβάσεις δημιούργησαν άμεσα χώρους στην Μπενφίκα, που από το 15ο λεπτό κι έπειτα έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Πασχαλάκη. Από μια στατική φάση στο 20ό λεπτό, ο Πίτσι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζαρντέλ με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το γήπεδο σίγησε και η Μπενφίκα βρήκε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενη τραγικό διπλό λάθος του Πασχαλάκη, ο οποίος επιχείρησε στο 24ο λεπτό να σώσει ένα κόρνερ αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα. Ο Σέρβι που παραμόνευε έκλεψε την μπάλα και ο Πασχαλάκης ανέτρεψε τον ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα, με τον Μπριχ να καταλογίζει ορθώς το πέναλτι στη φάση αυτή.

Ο Σάλβιο εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2. Το σύνολο του Ρούι Βιτόρια βρήκε πολλούς χώρους και έφτασε και σε τρίτο γκολ με τρομερή ομαδική συνεργασία, σέντρα του Σέρβι από τα αριστερά και συρτό σουτ του Πίσι, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-3, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Βαρέλα τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Σεφέροβιτς και ο Μπριχ καταλόγισε το 2ο πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και 3ο συνολικά στο ζευγάρι των αγώνων. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Σάλβιο στο 49΄, σημειώνοντας το 1-4. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες λίγο αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς βρήκε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με την ευκαιρία να περνάει ανεκμετάλλευτη. Ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά έπεσε φανερά, με τους φίλους του ΠΑΟΚ, όμως, να φωνάζουν διαρκώς ενισχύοντας την ομάδα τους. Οι φάσεις ώς το τέλος ήταν ελάχιστες και ο Μάτος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76΄.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63΄ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46΄ Γουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76΄ Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίτσι (76΄ Ζίφκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες, Σέρβι, Σάλβιο (63΄ Σεμέδο), Σεφέροβιτς (85΄ Φέλιξ).

Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνιδια, η Αϊντχόβεν πέρασε στους ομίλους, επικρατώντας με 3-0 της Μπάτε Μπορίσοφ έχοντας κερδίσει και το πρώτο παιχνίδι με 3-2, ενώ και ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να αποκλείσει τη Ζάλτσμπουργκ μετά το 2-2 της Αυστρίας, καθώς ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή