Καμμένος: Σκοπιανοί αξιωματούχοι δυναμιτίζουν το κλίμα-Στον ελληνικό λαό ο τελικός λόγος

Καμμένος: Σκοπιανοί αξιωματούχοι δυναμιτίζουν το κλίμα-Στον ελληνικό λαό ο τελικός λόγος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα παρέμβαση ενόψει του δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στις 20 Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος που συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι: «οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο Υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η αναφορά σε "μακεδονικό έθνος" είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ ανέφερε «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα». Σημείωσε ωστόσο ότι ο όρος Μακεδόνας έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή