Ναυτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε η Μόσχα

Ναυτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε η Μόσχα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας στη Μεσόγειο από την 1η μέχρι την 8η Σεπτεμβρίου, στις οποίες θα συμμετάσχουν 25 πλοία και 30 πολεμικά αεροπλάνα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, την ερχόμενη εβδομάδα οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, καθώς και δοκιμαστικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ναρκών.

Μάλιστα, όπως ανέφερε μία ρωσική εφημερίδα την Τρίτη, η Ρωσία ενίσχυσε σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό τις ναυτικές δυνάμεις της στη Μεσόγειο τον Αύγουστο, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων από την είσοδο της στον εμφύλιο της Συρίας το 2015.

Η υπουργική αυτή ανακοίνωση έρχεται εν μέσω νέων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης αναφορικά με τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ιντλίμπ. Η Ιντλίμπ αποτελεί τον τελευταίο θύλακα των αντικαθεστωτικών ανταρτών, με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, να ετοιμάζει μία ευρεία επίθεση για την ανακατάληψη του, η διεξαγωγή της οποίας θεωρείται πλέον θέμα ημερών.

Επιπλέον, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη, ότι έχει ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με τις ανησυχίες της Μόσχας για νέα αμερικανικά χτυπήματα στη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή