Γαμήλια απάτη για δικαίωμα κατοικίας στο Χονγκ Κονγκ

Γαμήλια απάτη για δικαίωμα κατοικίας στο Χονγκ Κονγκ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παντρεύτηκε σε μια τελετή που υποτίθεται ότι έγινε για πρακτική εξάσκηση εκπαιδευομένων, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο γάμος ήταν έγκυρος και τώρα πρέπει να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Μια γυναίκα 21 ετών από το Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι παραπλανήθηκε για να παντρευτεί έναν εντελώς άγνωστό της άνδρα από την ηπειρωτική χώρα, ενώ συμμετείχε σε προσομοίωση γάμου. H γυναίκα δήλωσε ότι της είπαν πως έπρεπε να υποδυθεί τον ρόλο της νύφης σε προσομοίωση γάμου που γινόταν ως μέρος της εκπαίδευσής της, προκειμένου να γίνει οργανώτρια γάμων. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η γυναίκα και ένας άγνωστός της άνδρας υπέγραψαν, όμως, γνήσια έγγραφα γάμου. Η ίδια αντιλήφθηκε ότι είχε παντρευτεί πραγματικά όταν επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ και αναζήτησε νομική βοήθεια. Η τοπική αστυνομία δεν κατάφερε να τη βοηθήσει, εξαιτίας έλλειψης στοιχείων ότι είχε διαπραχθεί κάποιο έγκλημα, κι έτσι η γυναίκα αναγκάστηκε να προσεγγίσει την Ομοσπονδία Εμπορικών Συνδικάτων του Χονγκ Κονγκ.

«Πρόκειται για νέα μορφή γαμήλιας απάτης», δήλωσε ο Τονγκ Καμτζιού, επικεφαλής της επιτροπής δικαιωμάτων και παροχών της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συνδικάτων του Χονγκ Κονγκ.«Αισθάνομαι απογοήτευση και δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο σύγχρονο Χονγκ Κονγκ».

Αγγελία μέσω Facebook

Τον Μάιο, η 21χρονη, η οποία δεν κατονομάστηκε ούτε έγιναν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς της, είδε στο Facebook μια αγγελία για τη θέση μαθητευόμενης μακιγιέζ. Ωστόσο, αφού κατέθεσε την αίτησή της, την έπεισαν να στραφεί στον ρόλο της οργανώτριας γάμων. Της παρείχαν μία εβδομάδα δωρεάν εκπαίδευση στο Χονγκ Κονγκ και της είπαν ότι χρειάζεται να συμμετάσχει σε μια προσομοίωση γάμου στην κινεζική επαρχία Φουτζιάν, προκειμένου να περάσει το μάθημα.

Τον Ιούλιο υπέγραψε μια αίτηση γάμου σε τοπικό κυβερνητικό γραφείο. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, η εταιρεία την ενημέρωσε ότι ο γάμος θα ήταν κατόπιν άκυρος. Ωστόσο, μετά την επιστροφή της στο Χονγκ Κονγκ, μία από της συμφοιτήτριές της την έπεισε ότι επρόκειτο για απάτη.

Η γυναίκα, επί του παρόντος, παραμένει παντρεμένη και πιθανώς θα πρέπει να καταθέσει αίτηση διαζυγίου ώστε να επέλθει η λύση του γάμου. Παραμένει, βέβαια, ασαφές ποιος είναι ο άνδρας τον οποίο παντρεύτηκε και κατά πόσον αυτός έφθασε στο Χονγκ Κονγκ μετά τον γάμο του.

«Η 21χρονη γυναίκα έπεσε θύμα απάτης χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις συνθήκες», τόνισε ο Τονγκ. «Η μεγαλύτερη απώλειά της είναι ότι απέκτησε ιστορικό γάμου και αυτό της προκάλεσε ψυχολογικές βλάβες», επισήμανε ο ίδιος.

Κάθε χρόνο, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ καταγράφει κατά μέσον όρο χίλιες διακρατικές περιπτώσεις γαμήλιας απάτης. Οι Κινέζοι πολίτες που έχουν παντρευτεί κάτοικο Χονγκ Κονγκ έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα κατοικίας στην πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή