Lucuma: Ο ”χρυσός των Ίνκας” φόβος για τα γηρατειά

Lucuma: Ο ”χρυσός των Ίνκας” φόβος για τα γηρατειά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το φρούτο από το Περού που χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία μας, είναι νοστικότατο και ήρθε η στιγμή να το προσθέσουμε στο διατροφολόγιό μας.

Οι ειδικοί πρόσθεσαν πρόσφατα το lucuma (λούκουμα) στην λίστα των superfoods και υπάρχουν πολλοί λόγοι που το επιδόρπιο που έχει χαρακτηριστεί και ως ''χρυσός των Ίνκας'' αξίζει να προστεθεί στα προϊόντα που αγαπάμε.

Τι είναι όμως το lucuma; Εξωτερικά μοιάζει πολύ με το αβοκάντο, όμως όταν το ανοίξεις θα αποκαλυφθεί η χρυσοκίτρινη σάρκα του που έχει γεύση κρέμα-καραμέλα. Ναι ναι, καλά διάβασες! Γι' αυτό άλλωστε και οι Περουβιανοί το προσθέτουν στα παγωτά, τα smoothies και άλλα γλυκά, αφού άλλωστε είναι αρκετά σκληρό για να το δαγκώσουν. 

Lucuma: Ο ”χρυσός των Ίνκας” φόβος για τα γηρατειά-1

Τα πλούσια οφέλη:

Δεν είναι τυχαίο που οι Ίνκας είχαν σε μεγάλη εκτίμηση το συγκεκριμένο φρούτο. Για κάποιους μάλιστα θεωρείται καρπός γονιμότητας. Φυσικά το συγκεκριμένο superfood είνια πλούσιο σε β-καροτίνη, ψευδάργυρο, σίδηρο, βιταμίνη Β3, κάλσιο και πρωτεϊνη, ενώ συμβάλλει στην αντιγήρανση και την προστατεύει την καρδιαγγειακή υγεία. Μάλιστα εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης σε μορφή σκόνης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς στην αγορά το φρούτο στην κανονική του μορφή.

Πως το χρησιμοποιούν στο Περού:

Τα περισσότερα παγωτά στο Περού έχουν μέσα lucuma. Σαν γεύση ταιριάζει απίστευτα με την σοκολάτα γι' αυτό και πολλοί το χρησιμοποιούν για τα smoothies που είναι εξαιρετικά δημοφιλή και περιζήτητα σε όλη την χώρα 

Lucuma: Ο ”χρυσός των Ίνκας” φόβος για τα γηρατειά-2

 

Περισσότερα tips διατροφής και υγείας στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή