ΑΕΚ: Ρεαλιστικός στόχος της το Γιουρόπα

ΑΕΚ: Ρεαλιστικός στόχος της το Γιουρόπα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Αγιαξ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μονακό.

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι προφανές πως δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες και οι προσεχείς αντίπαλοι της πρωταθλήτριας Ελλάδας, έχουν κατακτήσει στην ιστορία τους το Τσάμπιονς Λιγκ, με πιο πρόσφατη κατάκτηση, αυτή των Βαυαρών το 2013. Η Ενωση έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τόσο τον Αγιαξ, στο πλαίσιο της πρώτης της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 1994, όσο και την Μπενφίκα, στο πλαίσιο των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ το 2009. Φέτος δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει την τρίτη θέση και να κοιτάξει στα μάτια τον Αγιαξ σε έναν αν μη τι άλλο δύσκολο όμιλο.

«Τα ματς αυτά μπορεί να είναι γιορτή και όντως πρέπει να τα απολαύσουμε, αλλά από εκεί και πέρα μετράει και το πώς θα σταθούμε. Υπάρχει και η γιορτή αλλά και το πώς θα φανούμε ανταγωνιστικοί σε τόσο ψηλό επίπεδο. Εχουμε απαιτήσεις από την ομάδα μας», σχολίασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για την κλήρωση.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αφού συνεχάρη τους παίκτες τους, τόνισε σχετικά με τις κόκκινες κάρτες: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω και να ανεχθώ τέτοιες συμπεριφορές που δεν μου άρεσαν είτε πρόκειται για το μεγαλύτερο αστέρι είτε για τον μικρότερο παίκτη από την ακαδημία.

Το πρόστιμο θα είναι βαρύ για τις δύο αποβολές με τη Βίντι», ενώ είχε τετ α τετ με τον Εβρίτη τεχνικό για μεταγραφικά θέματα.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη της Γερμανίας, έχοντας κατακτήσει 7 συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα της χώρας της. Ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ του ποδοσφαίρου και πέρυσι έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, όπου αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 στο συνολικό σκορ. Η Μπάγερν είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία, ενώ τη φετινή σεζόν ξεκίνησε με νίκες τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Χόφενχαϊμ με 3-1. Οσον αφορά το ρόστερ της, η σημαντικότερη μεταγραφή της ήταν ο Γκορέτσκα.

Η Μπενφίκα έφθασε στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ και απέδειξε πως πρόκειται περί σπουδαίας ομάδας, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν χωρίς αρκετούς ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών. Τερματοφύλακας της είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ενώ την περυσινή χρονιά τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Πόρτο. Εχει συνεχή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έδρα της είναι το «Ντα Λουζ», όπου η Ελλάδα το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Ο Αγιαξ έφθασε στους ομίλους αποκλείοντας Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου. Είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι με κορυφαία μεταγραφή τον Ντάνι Μπλιντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και τον Ντούσαν Τάντιτς.

• Το πρόγραμμα της Ενωσης: Αγιαξ-ΑΕΚ (19/9), ΑΕΚ-Μπενφίκα (2/10), ΑΕΚ-Μπάγερν (23/10), Μπάγερν-ΑΕΚ (7/11), ΑΕΚ-Αγιαξ (27/11), Μπενφίκα-ΑΕΚ (12/12).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή