N.Δ.: Εμφαση στα προβλήματα καθημερινότητας

N.Δ.: Εμφαση στα προβλήματα καθημερινότητας

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«To ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε, είναι να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Αυτό είναι το στοίχημά μου», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του κατά την περιοδεία του στα Γρεβενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και σε αυτά αναμένεται να εστιάσει η Ν.Δ. το επόμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας, που εμφανίζονται επίμονα, ως αφορμή για να θυμίσει και πάλι πτυχές του κυβερνητικού της προγράμματος στον δρόμο προς τη ΔΕΘ.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο στόχαστρο της Ν.Δ. θα βρεθούν τόσο η παραδοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας ότι φέτος περίπου 35.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών όσο και η κατάσταση στην Υγεία και, βέβαια, τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Η Ν.Δ. επανέλαβε ήδη τη δέσμευσή της για «κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού» και έψεξε τους κυβερνώντες διά στόματος αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη για «άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης». Σταδιακά τις επόμενες μέρες θα επαναφέρει και το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, με αιχμή τη δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. για μείωσή του κατά την πρώτη διετία διακυβέρνησής του. Tη σχέδιό του, εξάλλου, που στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της ρευστότητας, ανέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνάντηση με τον Γενς Βάιντμαν.

Την ίδια ώρα, ξεδιπλώνοντας και πάλι πτυχές του προγράμματος ενόψει της ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει νέα ανοίγματα προς τους νέους – ήδη επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μιλάει για το αύριο, παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μιλάει για το παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα επέλεξε να ανοίξει με ομιλία του το τριήμερο summer school της ΟΝΝΕΔ στο Λουτράκι, ενώ κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για συνάντηση με τους φορείς ενόψει της ομιλίας του στο Βελλίδειο. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε την Τετάρτη τη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη με τη νέα και αναβαθμισμένη Διοικούσα Επιτροπή Θεσ/νίκης, ενώ ήδη έχει βγει το πυκνό πρόγραμμα εξορμήσεων βουλευτών και στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα ολόκληρη την εβδομάδα, που θα κορυφωθεί με την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στο Βελλίδειο.

Πάντως, στην Πειραιώς δεν πέρασαν απαρατήρητες οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι τον τελικό λόγο για το Σκοπιανό «θα τον έχουν οι πολίτες», επισήμανση που δεν υπονοεί κατ’ ανάγκη δημοψήφισμα. Από τη Ν.Δ. θύμιζαν τη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού που είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και μιλούσαν για «αλλοπρόσαλλη στάση», εκτός αν, όπως έλεγαν, ο κ. Καμμένος εννοεί εκλογές. Και αν ναι, «τότε ας τις προσδιορίσει» και κυρίως, σχολίαζαν, να εξηγήσει «πώς ενώ μέχρι πρότινος ισχυριζόταν ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από το δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας κι ότι θα απορριπτόταν, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τελικά θα εγκριθεί».

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να μας κάνει να συζητάμε τι συνέβη στη χώρα πριν από 30, 40 χρόνια για να καλύψει τη δική του αποτυχία. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε φανατικές αντιπαραθέσεις μίσους και διχασμού», τόνισε χθες (ρ/σ ΣΚΑΪ) ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μετέχουμε και σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση που γίνεται με δημοκρατικούς όρους πάνω στα σύγχρονα προβλήματα, και με αυτή τη λογική η Ν.Δ. έχει απόλυτη ηγεμονία σήμερα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είναι η Αριστερά αυτή που θα πρέπει να επανακαθορίσει ποιες ιδέες και ποιες πολιτικές πρεσβεύει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή