Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά σε Μάτι – Ν. Βουτζά

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά σε Μάτι – Ν. Βουτζά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο Μάτι βιώνουμε εγκατάλειψη». Η φράση ανήκει σε κάτοικο της περιοχής και ειπώθηκε κατά τη χθεσινή επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στον τόπο της τραγωδίας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την πύρινη λαίλαπα, έφθασε στην Ανατολική Αττική το πρωί της Πέμπτης, όπου και είχε συνάντηση με επιτροπές κατοίκων τόσο από το Μάτι όσο και από τον Νέο Βουτζά. Η εικόνα που είδε, αλλά και οι μαρτυρίες των κατοίκων από όσα βιώνουν, μόνο ευχάριστη δεν είναι, αφού οι πληγές είναι ακόμα ανοικτές. Εκτός από τις καθυστερήσεις σε επιδόματα, όπως αυτό για τις οικοσυσκευές, σε πολλούς δρόμους δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, ενώ και το νερό δεν είναι ακόμα πόσιμο. Η βασική αγωνία ωστόσο των κατοίκων αφορά τη συγκέντρωση αμιάντου. Η καύση των σπιτιών απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητες σκόνης αμιάντου, η εισπνοή του οποίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο. Οι κάτοικοι, όπως σημείωσαν, ουσιαστικά δεν γνωρίζουν αν ζουν σε κατάλληλο περιβάλλον. Παράλληλα, παράπονα εκφράστηκαν για το γεγονός πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα προβεί στις κατάλληλες κινήσεις για μοριοδότηση στα παιδιά που φοιτούν στη Γ΄ Λυκείου. Η κ. Γεννηματά, μετά το πέρας της ενημέρωσης, σε δηλώσεις της προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, νέες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ώστε να προχωρήσει «η άμεση υλοποίηση όλων όσων επιβάλλεται να γίνουν», ώστε να βελτιωθεί ει δυνατόν η ποιότητα ζωής.

Επιπλέον, επανέφερε το θέμα των πολιτικών ευθυνών, λέγοντας πως «η Δικαιοσύνη έχει χρέος και οφείλει να κάνει τη δουλειά της, ώστε να αποδοθούν το ταχύτερο και πλήρως οι ευθύνες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα». Στο ΚΙΝΑΛ, άλλωστε, θεωρούν «χρέος» έναντι των νεκρών –οι οποίοι σημειωτέον έφθασαν τους 98, αφού χθες κατέληξε ένας ακόμα εγκαυματίας– να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία. Αλλά όχι μόνο. Κομβικό είναι να προβεί η κεντρική εξουσία στις κατάλληλες κινήσεις θωράκισης, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Εξ ου και το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζει πρόταση νόμου, την οποία επεξεργάζεται όλο το τελευταίο διάστημα η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Κριτική

Την ίδια ώρα, η κριτική έναντι της «νέας» κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. «Ο κ. Τσίπρας έκανε επιλογές οι οποίες δεν έχουν καμία λογική», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης («Παραπολιτικά FM») προσθέτοντας πως ο ανασχηματισμός «δεν ήταν πραγματική διεύρυνση». Κατά την πάγια, δε, τακτική του ΚΙΝΑΛ το τελευταίο διάστημα, ο εκπρόσωπος του κόμματος εστίασε την κριτική του στα δεξιά στελέχη της κυβέρνησης, όπως η κ. Παπακώστα. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συντονισμένη, από όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, στόχευση στην περίοδο 2004-2009. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρηστίδης, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, σύμφωνα με τις οποίες στην πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου είχε γίνει συζήτηση για παραπομπή του κ. Καραμανλή, σημείωσε πως το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ «ήθελε να προχωρήσει η χώρα μπροστά», χωρίς ωστόσο η εξέλιξη αυτή να μειώνει «τις πολιτικές ευθύνες της πενταετίας Καραμανλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή