Ταξίδι με την οικογένεια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν γνώρισε την Όνα Ο’Νιλ (κόρη του θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ο’Νιλ και για ένα σύντομο διάστημα σύντροφος του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ) το 1943, είχε ήδη παντρευτεί τρεις φορές και είχε ήδη κάνει τρία παιδιά. Όμως η Όνα ήταν ο έρωτας της ζωής του, όπως αποδείχθηκε, παρά το γεγονός ότι την ημέρα του γάμου τους αυτός ήταν 54 ετών κι εκείνη 18. Τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου τους τα πέρασαν στο Μπέβερλι Χιλς, αλλά τον Σεπτέμβριο του 1952 ο Τσάπλιν αποφάσισε να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ευρώπη, εν πολλοίς ενοχλημένος από το κυνηγητό που δεχόταν για τα πολιτικά του φρονήματα – για παν ενδεχόμενο, την επομένη της αναχώρησής του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στο εξής θα είναι ανεπιθύμητος.

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την οικογένεια Τσάπλιν στο κατάστρωμα του υπερωκεάνιου «Queen Elisabeth», εν πλω προς το λιμάνι του Σαουθάμπτον. Στο κάδρο εμφανίζονται και τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού – στα χρόνια που ακολούθησαν, θα έκαναν άλλα τέσσερα. Συνολικά ο Τσάπλιν έγινε πατέρας 11 φορές. Δεν επέστρεψε στην Αμερική παρά μόνο 20 χρόνια αργότερα, για να παραλάβει ένα βραβείο με χαρακτήρα συμφιλίωσης από την Ακαδημία Κινηματογράφου. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή