Την καλή «χημεία» Κλίντον – Γέλτσιν αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

Την καλή «χημεία» Κλίντον – Γέλτσιν αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Γέλτσιν και ο Μπιλ Κλίντον ως πρόεδροι κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών τους συνομιλιών και συναντήσεων μιλούσαν για διάφορα προσωπικά θέματα, όπως για το διαιτολόγιο τους ή τα περιττά τους κιλά, καθώς και για τις δυσκολίες διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας. Αυτό φαίνεται από τα πρακτικά των συνομιλιών που είχαν τότε οι δύο ηγέτες, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από τη Βιβλιοθήκη Μπίλ Κλίντον (https://www.clintonlibrary.gov/)

Τον Απρίλιο του 1996 οι δύο ηγέτες κατά την διάρκεια δείπνου στο Κρεμλίνο συζητούσαν για την προεκλογική εκστρατεία του Γέλτσιν και για μια σειρά άλλα θέματα. Σε κάποια στιγμή ο πρόεδρος Κλίντον μίλησε για τη σιλουέτα του Γέλτσιν. «Παρατήρησα ότι αδυνατίσατε. Πρέπει να τρώτε κάτι» είπε ο Κλίντον. «Δεν τρώω πολύ το πρωί και το βράδυ. Στην διάρκεια της ημέρας βέβαια τρώω φυσικά, τα μισά από αυτά που μου φέρνουν» ήταν η απάντηση του τότε Ρώσου προέδρου

Στις 18 Ιουνίου, δύο ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ρωσία, οι πρόεδροι Κλίντον και Γέλτιν είχαν τηλεφωνική συνομιλία. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους ο Γέλτσιν εξέφρασε τα παράπονα του στον Κλίντον, λέγοντας ότι ο προεκλογικός αγώνας τον έχει εξαντλήσει και πως το φθινόπωρο θα συνεχίσει τον αγώνα για την επανεκλογή του για δεύτερη θητεία. «Είδα φωτογραφίες στις οποίες χορεύετε με τις κοπέλες μουσικού συγκροτήματος και φαινόσασταν περίφημα. Λυπάμαι που κανείς δεν διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις και για μένα» είπε ο Κλίντον και ο Γέλτσιν άρχισε να γελάει.

Οι δύο ηγέτες επανήλθαν στο θέμα της εμφάνισής τους κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στις 20 Ιουνίου 1997. Ο Κλίντον στην αρχή της συνάντησης έκανε κομπλιμέντο στον Γέλτσιν , λέγοντας του ότι είναι σε καλή φόρμα. « Δεν μου είναι μεγάλο αυτό το κοστούμι; Κάτι του λείπει εδώ πέρα» είπε ο Γέλτσιν δείχνοντας την κοιλιά του. «Είναι σαν να χάνεις ένα παλιό σου φίλο!» είπε γελώντας ο Αμερικανός πρόεδρος

«Έχασα 30 κιλά. Αλλά το κεφάλι μου άρχισε να δουλεύει πιο γρήγορα, έγινα τώρα πιο δραστήριος! Αλλά γέρασα λιγάκι» συνέχισε ο Γέλτσιν. «Φαίνεστε περίφημα!» απάντησε ο Κλίντον και ο Μπόρις Γέλτσιν συνέχισε αστειευόμενος: «Θα προτιμούσα να μου κάνει γυναίκα ένα τέτοιο κομπλιμέντο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή