ΕΛΛΑΔΑ

Αρνούνται αυξήσεις 1% + 1% οι ναυτεργάτες

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

'Ακαρπη υπήρξε η νέα συνάντηση που είχαν το μεσημέρι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την ένωση των ακτοπλόων στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργοδοσία πρότεινε νέες βελτιωμένες προτάσεις τις οποίες οι ναυτεργάτες απέρριψαν. Συγκεκριμένα τους προτάθηκε αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και επιπλέον άλλο 1% από 01/06/2019 κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ που έχει ήδη προαναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εκτελεστική της επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα εκ νέου έτσι ώστε να αποφασίσει πως θα προχωρήσει τις κινητοποιήσεις της.

«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» έχει τονίσει ο ΣΕΕΝ σε ανακοίνωσή του καλώντας την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της. Ο ΣΕΕΝ έχει επισημάνει ότι παρά την οικονομική κρίση οι ναυτεργάτες δεν έχουν δεχθεί καμία μείωση σε σχέση με άλλους κλάδους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ