Προσήχθη στη ΓΑΔΑ ο Αριστείδης Φλώρος

Προσήχθη στη ΓΑΔΑ ο Αριστείδης Φλώρος

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο Αριστείδης Φλώρος, καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa ο οποίος αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας.

Για το βούλευμα που αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο, άσκησε έφεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αργά τη νύχτα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με ποσοστό αναπηρίας 67%, που έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Είχε προηγηθεί η σχετική παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας έχει ήδη εισηγηθεί στα μέλη του δικαστικού συμβουλίου την ακύρωση του επίμαχου βουλεύματος και η τελική απόφαση των δικαστών αναμένεται απόψε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος επιχειρηματίας έχει προσαχθεί στην ΓΑΔΑ από αστυνομικούς που τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα. Αν το δικαστικό συμβούλιο τελικά αποφασίσει την ακύρωση του βουλεύματος αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου, τότε θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Nωρίτερα, με παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα ερωτηματικά που προέκυψαν για την πιστοποίηση της αναπηρίας που οδήγησε σε πρόωρη αποφυλάκιση τον Αριστείδη Φλώρο, καταδικασμένο σε 21 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση χρημάτων του δημοσίου, ανοίγει ο δρόμος, μέσω της δικαστικής οδού, να ανατραπεί αυτή η απόφαση που προκάλεσε  ποικίλες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία την οποία υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης -απευθύνεται στην αρμόδια Εισαγγελία Χαλκίδας- ζητείται να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου που αποφυλάκισε τον Φλώρο και να επανεξεταστεί στο σύνολο της η υπόθεση.

Τις σφοδρές αντιδράσεις που πυροδότησε η αποφυλάκιση Φλώρου επέτειναν οι καταγγελίες στις οποίες προέβη η ιατρός του Ευαγγελισμού Καλλιρόη Λάμπρου, η οποία με δήλωσή της ανέφερε ότι η υπογραφή της της σε μία εκ των γνωματεύσεων που χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό την αποφυλάκιση του πρώην επικεφαλής της Energa ήταν πλαστοηγραφημένη.

Η, ευρισκόμενη στο εξωτερικό ιατρός του Ευαγγελισμού, χαρακτηρίζει πλαστή την υπογραφή της στο έγγραφο που περιέχεται στον εισηγητικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου προς το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), επισημαίνοντας πως «η υπογραφή μου χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο τον οποίο δεν γνωρίζω».

Προσθέτει επίσης πως έχει θιγεί η ιατρική της τιμή και πως προσβλέπει στη σύντομη αποκατάσταση της αλήθειας.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Καλλιρρόης Λάμπρου στον Τάσο Τέλλογλου και τον ΣΚΑΙ έχει ως εξής:

«Σας γράφω από το εξωτερικό όπου έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως πανεπιστημιακή υπότροφος στο Εργαστήριο Μελέτης Ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλαστή και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο τον οποίο και δεν γνωρίζω. Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή