Στόχος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Στόχος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα μάτια της παγκόσμιας σκοπευτικής οικογένειας στραμμένα επάνω της θα αγωνιστεί η Αννα Κορακάκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο άρχισε σήμερα στην Τσάνγκγουον, στη Ν. Κορέα. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στη διοργάνωση στην κατηγορία των γυναικών και οι επιτυχίες της σε τόσο νεαρή ηλικία έχουν εντυπωσιάσει τους φίλους του αθλήματος. Εκτός από την πρωταθλήτριά μας στον σταθερό στόχο θα αγωνιστούν η Αγη Κασούμη (πιστόλι 25 μ.) και ο Διονύσης Κορακάκης στην κατηγορία των εφήβων (αεροβόλο πιστόλι και πιστόλι 50 μ.). Η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση και στον πήλινο στόχο με τους Ευθύμη Μίτα, Νικόλαο Μαυρομάτη, Κωνσταντίνο Παναγόπουλος και Νικόλαο Ξενάκη.

Στη διοργάνωση της Ν. Κορέας, για κάθε όπλο, θα «σφραγιστούν» οι πρώτες τέσσερις κάρτες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η πιο μεγάλη διοργάνωση. Βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στους τελικούς και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε στην «Κ» η Αννα Κορακάκη. Οι αγώνες διεξάγονται σε ένα νεότευκτο σκοπευτήριο και οι Κορεάτες προσπαθούν να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη διοργάνωση. Πρώτος, από ελληνικής πλευράς, θα μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Διονύσης Κορακάκης. Ο νεαρός αθλητής μας θα πάρει μέρος αύριο (ξημερώματα για την Ελλάδα) στο πιστόλι 50 μ. Η Αννα Κορακάκη, η οποία ως νεάνιδα έχει κατακτήσει χάλκινο σε παγκόσμιο, θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. τα ξημερώματα της Δευτέρας και στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, τόσο η Ολυμπιονίκης όσο και η Αγη Κασούμη θα συμμετάσχουν στα αγωνίσματα του πιστολιού 25 μ. (ταχείας και ακριβείας).

Στο σκητ θα πάρουν μέρος οι Μαυρομάτης, Μίτας και Ξενάκης και στο τραπ ο Παναγόπουλος.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.806 αθλητές και αθλήτριες από 90 χώρες. Θα διεξαχθούν 15 ολυμπιακά αγωνίσματα και θα δοθούν, συνολικά, 60 κάρτες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (οι τέσσερις πρώτοι κάθε αγωνίσματος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή