Ολη η Αθήνα, ένα φεστιβάλ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι ενώ από την περασμένη άνοιξη δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για τις πυκνές εκδηλώσεις της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου», από χθες οι βιβλιόφιλοι μπορούν να περιδιαβάσουν και στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται στο Ζάππειο.

Στα περίπτερα του φεστιβάλ, έως τις 16/9, Αθηναίοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας θα μπορέσουν να «βουτήξουν» στη γενναιόδωρη ελληνική εκδοτική παραγωγή, ξεφυλλίζοντας χιλιάδες βιβλία, που στις σελίδες τους κρύβουν ό,τι βάζει ο νους. Φέτος, το φεστιβάλ έχει κεντρικό άξονα τη μελοποιημένη ποίηση και πλαισιώνεται από πολυάριθμες εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα έρχεται, συνεπές στο ραντεβού του, το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων, που θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ολη η Αθήνα, ένα φεστιβάλ-1

Το «διασκεδαστικότερο φεστιβάλ της πόλης», το «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη», στις 15-16 Σεπτεμβρίου, θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους.

Στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Καπανέως, ο Κολωνός γίνεται μια μεγάλη θεατρική και μουσική σκηνή, η οποία θα φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

Ξεχωρίζουμε τον –μουσικοθεατρικό– αισχύλειο «Προμηθέα», σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Λουκά Θάνου, με κορυφαίο του χορού τον Ψαραντώνη και με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων (3, 4, 5/9). Στις 10/9, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα, θα παίξει μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, ενώ στις 12/9 η ταλαντούχα Ιόλη Ανδρεάδη σκηνοθετεί τον «Ιωνα» του Ευριπίδη, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και τη Δήμητρα Χατούπη. Στις 17/9, η «Αγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα, «πυροβολεί» α λα κρητικά τη σκηνή του Κολωνού και στις 21/9 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων κάνει αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Την επομένη, Σάββατο 22/9, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει μία «Εφ’ όλης της ύλης» συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα.

Ολες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30. Προπώληση μόνο ηλεκτρονικά στο viva.gr, ενώ με μετρητά δύο ώρες πριν από την παράσταση (www.opanda.gr).

Ολη η Αθήνα, ένα φεστιβάλ-2

Το Meet Market είναι το ραντεβού των Αθηναίων με τους πρωτοπόρους σχεδιαστές της πρωτεύουσας. Φέτος, θα το βρούμε στο φεστιβάλ «Π100».

Και οι μικροί Αθηναίοι, όμως, έχουν τη δική τους στιγμή, το «διασκεδαστικότερο φεστιβάλ της πόλης». Το «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη», το διήμερο 15-16/9, 55 φορείς, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες θα… παρασύρουν τα παιδιά σε αθλητικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικά προγράμματα, ξεναγήσεις, εκθέσεις, με την Τεχνόπολη να αποκτά baby room, τσίρκο, bubble show, μαγικά, κυνήγι θησαυρού και τους μικρούς Αθηναίους να διασκεδάζουν έως τελικής πτώσεως ενώ οι γονείς τους επιμορφώνονται σε ειδικές ομιλίες. Ταυτόχρονα, δύο αγαπημένα φεστιβάλ, το Meet Market και το Food Market, θα παρουσιάσουν στο κοινό τούς καλύτερους σχεδιαστές και τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις της πόλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.p100.gr.

Ο Σεπτέμβριος, εξάλλου, είναι ο μήνας της Τεχνόπολης, που συνεχίζει την καμπάνια #KatheMeraTexnopoli. Σήμερα και αύριο, το Athens School Festival ανεβάζει στη σκηνή ξεχωριστές νεανικές μπάντες, με δυνατό ήχο και πολλά «γκάζια», ενώ στις 22 και 23 του μήνα έρχεται το Djangofest – Athens Gypsy Jazz Festrival 2018, με τη σκυτάλη, από τις 29/9 έως τις 1/10, να παίρνει το 3ο Athens Coffee Festival.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή