«Αποκλεισμένη» από την κηδεία Μακέιν η Πέιλιν

«Αποκλεισμένη» από την κηδεία Μακέιν η Πέιλιν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποκλεισμό τους από τις εκδηλώσεις μνήμης καταγγέλλουν τρεις από τους σημαντικότερους συμβούλους της προεκλογικής εκστρατείας του Τζον Μακέιν για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή της οικογένειας του εκλιπόντος αποκαλύπτει την πικρία τους για την επιλογή της πρώην κυβερνήτου της Αλάσκας, Σάρα Πέιλιν, ως υποψήφιας αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανών.

Τα παράπονά τους εξέφρασαν μέσω του περιοδικού Politico ο επικεφαλής της εκστρατείας του Μακέιν το 2008, Στιβ Σμιτ, η σύμβουλος Νικόλ Ουάλας και ο βετεράνος αναλυτής Τζον Ουίβερ, όλοι τους «αποκλεισμένοι» από την οικογένεια του εκλιπόντος. «Αν η Σάρα Πέιλιν ήταν κατάλληλη για υποψήφια αντιπρόεδρος, θα έπρεπε να είναι κατάλληλη και για την κηδεία», ανέφερε πρώην σύμβουλος του Μακέιν.

Η απόφαση των Σμιτ και Ουάλας να συνεργασθούν στη συγγραφή βιβλίου για την προεκλογική εκστρατεία του 2008 και τον ρόλο της Πέιλιν σε αυτή, έστρεψε τον Μακέιν και τα μέλη της οικογένειάς του εναντίον τους. Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ενώ προσέφερε και την έμπνευση για καυστικό σενάριο πολιτικής ταινίας, που προέβαλε το δίκτυο HBO.

Ο Μακέιν, όμως, αντιμετώπισε αυτή την έλλειψη διακριτικότητας ως προδοσία, ενώ ο εκλιπών γερουσιαστής έκανε έξι χρόνια να μιλήσει στον Σμιτ.

«Ο καθεδρικός ναός της Ουάσιγκτον θα είναι γεμάτος πολιτικούς εχθρούς του Μακέιν. Την ίδια στιγμή, η οικογένεια απαγορεύει την παρουσία όσων φέρονται να τον μαχαίρωσαν πισώπλατα, όπως είναι οι Σμιτ, Ουάλας και Ουίβερ», λέει φίλος της οικογένειας Μακέιν.

Η… αντιπάθεια

Στο μεταξύ, εκτός Ουάσιγκτον αναμένεται να βρίσκεται όλο το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος Τραμπ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντιπάθειά του στον εκλιπόντα γερουσιαστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή