Η Τσέλσι και η Μίλαν στον δρόμο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού

Η Τσέλσι και η Μίλαν στον δρόμο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλά εμπόδια βρίσκονται στον δρόμο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Στην κλήρωση που έγινε χθες στο Μονακό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κληρώθηκε στον 12ο όμιλο με την Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι, που μετράει τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του αγγλικού πρωταθλήματος, την Μπάτε Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία με πολλές παραστάσεις από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την αντίπαλο της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Βίντι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν στον 6ο όμιλο μαζί με τη Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο η οποία είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, τη Ρεάλ Μπέτις που επιστρέφει στην Ευρώπη ύστερα από πέντε χρόνια, χάρη στην εκπληκτική πορεία της στο περσινό ισπανικό πρωτάθλημα, και την έκπληξη της διοργάνωσης, αλλά άπειρη, Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, καθώς μετέχει για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων.

Από τους άλλους δέκα ομίλους, ξεχωρίζει ο 7ος όπου κληρώθηκαν οι Βιγιαρεάλ, Ραπίντ Βιέννης, Σπαρτάκ Μόσχας, Ρέιντζερς, αλλά και ο 8ος όπου θα διασταυρωθούν οι Λάτσιο, Μαρσέιγ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Απόλλων Λεμεσού. Η άλλη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους, η ΑΕΚ Λάρνακας, έπεσε στον 1ο όμιλο μαζί με τις Μπάγερ Λεβερκούζεν του Παναγιώτη Ρέτσου, Λουντογκόρετς και Ζυρίχη.

Συνοπτικά οι υπόλοιποι όμιλοι: 2ος όμιλος: Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ, Λειψία, Ρόζενμποργκ. 3ος όμιλος: Ζενίτ, Κοπεγχάγη, Μπορντό, Σλάβια Πράγας. 4ος όμιλος: Αντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σπαρτάκ Τρνάβα. 5ος όμιλος: Αρσεναλ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Καραμπάγκ, Βόρσκλα. 9ος όμιλος: Μπεσίκτας, Γκενκ, Μάλμε, Σάρπσμποργκ. 10ος όμιλος: Σεβίλλη, Κράσνονταρ, Σταντάρ Λιέγης, Ακίσασπορ. 11ος όμιλος: Ντιναμό Κιέβου, Αστάνα, Ρεν, Γιάμπλονετς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αισιοδοξεί πως η ομάδα του μπορεί να προχωρήσει μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ: «Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά ένα από τα πολύ ωραία πράγματα που έχω ευχηθεί ήταν την ημέρα των γενεθλίων μου. Τότε είχα ευχηθεί να φτάσει αυτή η ομάδα πάρα πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί πρόκειται για μια απαιτητική διοργάνωση όπου θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλες ομάδες. Θα έχουμε δύσκολες στιγμές, δύσκολες συγκυρίες και άλλα πολλά πράγματα που ίσως μας κόψουν τον δρόμο, όμως αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και έχει πολλά όνειρα να καταφέρει κάτι, το οποίο δεν έχει καταφέρει ποτέ ο Ολυμπιακός».

Αναφορικά με την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 21.30), ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε: «Θέλουμε να επανέλθουμε γρήγορα, να ξεκουραστούμε για να είμαστε πανέτοιμοι την Κυριακή. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί ο μεγάλος μας στόχος είναι το κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα».

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούσαν χθες να κλείσουν τις τελευταίες μεταγραφικές υποθέσεις τους. Σε πρώτο πλάνο ήταν η απόκτηση του Γιάγια Τουρέ που έχει μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι, του 25χρονου τερματοφύλακα της Πόρτο Ζοσέ Σα και του 24χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Τσέλσι Λούκας Πιαζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή